Tesla predĺži dojazd Modelu S a X. Dostanú 100 kWh batérie

Nie je to ešte potvrdené, ale uniknutý dokument naznačuje, že Tesla má vo schvaľovacom procese nové verzie 100D a 100X. Nemôže to znamenať nič iné, ako zvýšenie kapacity akumulátorov.

19.08.2016 16:00
debata (6)
Nové verzie Tesly S a Tesly X s akumulátormi s... Foto: Tesla
Tesla - Autopilot AutoSteer Nové verzie Tesly S a Tesly X s akumulátormi s kapacitou až 100 kWh by mali prejsť na jedno nabitie v ideálnych podmienkach 600 kilometrov.

Americký výrobca najluxusnejších elektromobilov sveta prisľúbil, že bude postupne zväčšovať dojazd svojich modeloch. Za posledné roky sme tu tak mali modely s akumulátormi s kapacitou 85 kWh a 90 kWh. Teraz majú modely S a X dostať nové, ktoré dokážu uskladniť ešte o 10 kWh elektrickej energie viac. Vyplýva to z uniknutého dokumentu holandského homologizačného úradu DWR, ktorý Tesla požiadala o vydanie certifikátu konformity. Sú na ňom uvedené doteraz neznáme verzie 100S a 100X.

Dojazd na jedno nabitie modifikácií s najväčšou zásobou li-ion článkov by sa tým mal podľa európskej normy zvýšiť až na 613 km zo súčasných približne 500. Aj keď to bude v realite menej, vyššia kapacita väčší dojazd bezpochyby zaručí. Popri nich budú ale v ponuke stále aj lacnejšie verzie Modelu S s kapacitou 75 a hlavne 60 kWh. Práve nimi chce automobilka zmierniť obrovský nápor čakateľov na nový kompaktný model Tesla 3, ktorý začne produkovať až koncom budúceho roka a na ktorý má viac ako 400 000 objednávok.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Tesla Model S #Tesla Motors #Tesla Model X
Články podľa značiek