Hyundai i10: Nová generácia bude krajšia a bezpečnejšia

Najúspešnejší model kórejskej automobilky dostane v rámci generačnej obmeny niekoľko vylepšení. Okrem novej mriežky chladiča sa zákazníci môžu tešiť aj na viac bezpečnostných systémov.

05.09.2016 06:00
debata
Novú kaskádovú masku chladiča budú dopĺňať... Foto: Hyundai
Hyundai-i10-2017-1024-01 Novú kaskádovú masku chladiča budú dopĺňať kruhové LED svetlomety určené na denné svietenie.

Nová generácia najmenšieho modelového zástupcu značky Hyundai dostane nový charakteristický prvok. Hyundai i10 sa ako prvý predstaví s novou „kaskádovou“ maskou chladiča. Nepôjde o jedinú dizajnovú zmenu. Vpredu sa nových línií dočkal aj nárazník a po bokoch prednej masky pribudli kruhové LED svetlomety určené na denné svietenie.

Dizajnových zmien sa dočkala aj zadná časť... Foto: Hyundai
Hyundai-i10-2017-1024-03 Dizajnových zmien sa dočkala aj zadná časť auta, a to predovšetkým nárazník a grafika svetiel.

Profil vozidla zaobľujú zakrivené bočné lišty. Dizajnových zmien sa dočkala aj zadná časť auta, a to predovšetkým nárazník a grafika svetiel. Predok auta budú pripomínať zadné okrúhle hmlové svetlá. Vzhľad interiéru bude na výber v troch farbách. Okrem nového odtieňu červenej si budú môcť zákazníci zvoliť modrú alebo čiernu.

Vzhľad interiéru bude na výber v troch farbách.... Foto: Hyundai
Hyundai-i10-2017-1024-08 Vzhľad interiéru bude na výber v troch farbách. Okrem nového odtieňu červenej si budú môcť zákazníci zvoliť modrú alebo čiernu.

Rovnako ako predchádzajúca generácia aj nový Hyundai i10 budú poháňať dva benzínové motory s objemom 1,0 a 1,25 litra. Súčasťou základnej výbavy bude päťstupňová manuálna prevodovka. Okrem nej bude na výber aj štvorstupňová automatická. Modely s menším motorom budú k dispozícii aj vo variante BlueDrive™, ktorého úpravy znižujú spotrebu paliva.

Posilnená bude aj bezpečnosť. Vďaka novej multifunkčnej kamere bude Hyundai i10 po novom vybavený systémom varovania pred čelným nárazom (FCWS) a systémom varujúcim pred vybočením z jazdného pruhu (LDWS). Druhý menovaný systém bude súčasťou voliteľných prvkov jednotlivých výbav. Aktivuje sa pri rýchlosti vyššej ako 60 km/h a pred opustením jazdného pruhu vodiča upozorní zvukovým signálom. V prípade rizika kolízie systém FCWS vodiča upozorní akusticky aj vizuálne.

Novú generáciu Hyundaiu i10 bude možné prepojiť so smartfónmi s operačnými systémami iOS a Android. Softvéry Apple CarPlay a Android Auto zobrazia displej mobilného zariadenia na sedempalcovú dotykovú obrazovku. Vďaka navigácii a službe LIVE Services s registráciou na sedem rokov bude mať vodič k dispozícii okrem iného informácie o aktuálnej dopravnej situácii na zvolenej trase a o počasí.

V ponuke príplatkovej výbavy nebude chýbať automatická klimatizácia, vyhrievané predné sedadlá a vyhrievaný volant. Päťmiestne auto navyše poskytne na svoju triedu slušný batožinový priestor s objemom 252 litrov. Od uvedenia modelu i10 na trh v roku 2008 do júla 2016 predal Hyundai 670 tisíc vozidiel s týmto označením. Predchádzajúca generácia si za tri roky pripísala 220 tisíc predaných kusov. V Hyundaii preto právom očakávajú, že tretia generácia bude nemenej úspešná.

Hyundai i10 2017
Hyundai i10 2017
+5Hyundai i10 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #nová generácia #Hyundai i10
Články podľa značiek