Opel Karl Rocks: Drobec s bleskom sa hrá na SUV. Má vyšší podvozok

Boom crossoverov dospel až tak ďaleko, že Opel po Adame Rocks pripraví off-roadový paket aj pre miniatúrny Karl. Zároveň si sľubuje lepšie predaje. Zákazníkov totiž zatiaľ najmenší „blesk“ príliš nezaujal. Predstaví sa v Paríži.

13.09.2016 16:00
debata
Najmenší blesk sa dočká off-roadovej úpravy s... Foto: Opel
Opel Karl Rocks - 2016 Najmenší blesk sa dočká off-roadovej úpravy s tradičným prívlastkom Rocks. Nová je plastová ochrana podbehov a nárazníkov, ako aj o 18 mm vyšší podvozok.

Opel Karl, predstavený vlani, mal byť odpoveďou Rüsselsheimu na módu lowcostových áut. Zas až taký lacný však nie je. Navyše mu jeho rozmery nedovoľujú konkurovať „lacákom“, akými sú podstatne veľkorysejšia Dacia Sandero, Logan, alebo Citroen C-Elisseé s Peugeotom 301. Ani niet divu, že Karl hrá v ponuke Opelu okrajovú rolu. Jeho predaje by chcela automobilka s bleskom v znaku podporiť off-roadovo ladenou verziou Rocks podobne, ako to bolo pri štýlovom Adame.

Recept je rovnaký, i keď tentokrát bez plátennej strechy, ktorá robí z Adama Rockss unikát. Každopádne, Karl Rocks dostal podvozok zvýšený o 18 mm a platovú ochranu prahov, blatníkov a nárazníkov, čo by mu malo prepožičať viac sebavedomia v mestskej džungli či na nespevnených povrchoch. Ďalej tu máme 16-palcové dvojfarebné disky, strieborné strešné nosiče a predné hmlové svetlá, ktoré sú súčasťou sériovej výbavy.

V sérii dostane Karl Rocks  strešné lišty,... Foto: Opel
Opel Karl Rocks - 2016 V sérii dostane Karl Rocks strešné lišty, predné hmlové svetlá či 15-palcové disky kolies.

Podobne je to v interiéri, kde sa snaží Karl navodiť drsnejšiu atmosféru. Napríklad jedinečným čalúnením Favo s plástovým vzorom či ozdobnými lištami vnútorných prahov Opel tiež vyzdvihuje konektivitu multimediálneho systému R 4.0 OntelliLink, ktorý spolupracuje so smartfónmi cer Apple carPlay alebo Android Auto. Štandardne je k dispozícii aj výkonnejšie rádio R300. Výhodou stále ostáva praktická 5-dverová karoséria a batožinový priestor s maximom 1 015 litrov.

O motoroch síce Opel mlčí, no s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou, k zmenám pod kapotou vôbec nedôjde. Karl, ako cenovo orientovaný model, má v ponuke len jediný 3-valec 1,0 Ecotec s výkonom 55 kW a 5-stupňovú manuálnu prevodovku. K cti mu slúži hill-holder či upozornenie na nedobrovoľné opustenie jazdného prúdu. Či to však bude na zákazníkov stačiť, ukáže až čas. Karl nie je totiž ani s „horským“ balíkom štýlový Adam. Napokon, pre nezáujem ho už nenájdete ani v cenníku slovenského importéra.
Opel Karl Rocks - 2016
Opel Karl Rocks - 2016
+2Opel Karl Rocks - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Opel Adam #Opel Adam Rocks #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek