Audi Q3: Druhý facelift miesto novej generácie

Malé SUV z Ingolstadtu je na trhu od roku 2011. Patrilo by sa prísť s novým modelom. Lenže ten súčasný musí ešte chvíľu vydržať. Pomôcť má agresívnejší dizajn verzii Sport Line a úplne novej Competition.

26.09.2016 06:00
debata
Najväčšou novinkou v ponuke je ostrá edícia S... Foto: Audi
Audi Q3 - 2016 Najväčšou novinkou v ponuke je ostrá edícia S line Competition s čiernou maskou a 19-palcovými matnými kolesami. Kombinovať ju možno s akýmkoľvek motorom.

Audi má pomerne vynovenú ponuku svojich SUV. Na trhu je druhá generácia luxusného Audi Q7, za rohom premiéra nového Q5 aj úplne nový crossover Q2. Najstarším členom rodiny je tak Audi Q3, uvedené na trh v roku 2011, ktoré absolvovalo facelift už pred dvoma rokmi. Pomaly by sa patrilo prísť s novou generáciou, lenže tá súčasná ešte bude musieť, možno aj pod vplyvom aféry Dieselgate, ešte nejaký ten čas vydržať. Do Paríža preto dorazí s druhým faceliftom.

S line Competition má ešte tvrdší podvozok ako... Foto: Audi
Audi Q3 - 2016 S line Competition má ešte tvrdší podvozok ako verzia S line. Tam ale technické úpravy končia.

Zmeny sa však týkajú skôr športových verzií než tej základnej, takže aj výraz facelift, ktorý by mal zasiahnuť celý modelový rad, je možno prisilný. V základe sa totiž nemení prakticky nič. Pozornosť má ale pritiahnuť Audi Q3 Sport, ktoré má tradičnú masku Single frame v novom sivom odtieni Stone Gray, spodnú lištu lakovanú vo farbe karosérie a najmä zväčšené otvory pre prívod vzduchu v nárazníku. Z ponuky farieb vypadla hnedá metalíza Tundra, ktorú nahradil zelený lak Camouflage.

Interiér S line Competition sa môže pochváliť... Foto: Audi
Audi RS Q3 performance - 2016 Interiér S line Competition sa môže pochváliť anatomickými sedadlami, antikorovými pedálmi a množstvom hliníka či klavírnej černe.

Verzie S line dostali navyše bočné vstupy doplnené diamantovým efektom, ešte športovejší nárazník a lesklý čierny lem masky. Podbehy a spodné ochranné panely sú v tomto prípade strieborné. Na vrchol rebríčka sa však postaví úplne nová verzia S line Competition, ktorá podporuje agresívny dizajn nielen čiernou maskou z S line, ale aj čiernymi podbehmi, spätnými zrkadlami, strešnými lištami a zadným spojlerom. Štandardom sú 19-palcové matné disky divízie Audi Sport.

Súťažný duch sa preniesol aj do kabíny, ktorá má štandardne anatomické sedadlá čalúnené kombináciou látky a kože, a za príplatok Alcantaru či ešte drahšiu Nappu. Trojramenný volant má sploštenú spodnú časť. Dekorácie tvorí hliník a klavírna čerň, pedále sú z antikorovej ocele. Nechýbajú ani logá S line. A k tomu všetkému pribalilo Audi ešte tvrdší podvozok či volič jazdných režimov. Ponuka motorov nie je nijako obmedzená, takže ide skôr o dizajnový tuning.

Svetovú premiéru má Audi Q3 naplánovanú na autosalón v Paríži a do predaja sa dostane ešte tento rok. Poznáme už aj ceny. V Nemecku štartujú na 30 100 eurách. Za S Line Competition ale zaplatíte minimálne 33 050 eur.
Audi Q3 - 2016
Audi Q3 - 2016
+21Audi Q3 - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #facelift #Audi Q3 #autosalón Paríž 2016
Články podľa značiek