HoloActive Touch: BMW predstaví holografický displej. Príde čoskoro

Holografická technológia bola zatiaľ len výsadou automobilových konceptov. Teraz sa však zdá, že k realite má bližšie, ako by sme mohli predpokladať. Na systéme pracuje BMW. Volá sa HoloActive Touch a predstaví sa v Las Vegas.

19.12.2016 16:00
BMW - HoloActive Touch - CES 2017 Foto:
Ovládanie je založené na virtuálnom dotyku holografických funkcií menu. Má dokonca ponúknuť aj haptickú odozvu.
debata
Veľtrh spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas nie je už dávno len výsadou výrobcov elektroniky. Stále častejšími hosťami sú automobilky. A tento rok to nebude inak. Príde sem nielen Audi, ale aj BMW. A to má v talóne úžasnú vychytávku – holografický displej HoloActive Touch, ktorý by mohol v blízkej budúcnosti nahradiť súčasný systém iDrive a rozšíriť možnosti ovládania gestami. Základom sú dva displeje, ktoré vytvárajú ilúziu trojrozmerného priestoru.

Jednotlivé položky sa tak akoby vznášali nad nimi. Ovládanie funkcií potom prebieha bez potreby priameho fyzického kontaktu s displejom. Kamery jednoducho sledujú pohyb ruky, presne ako pri ovládaní gestami, a aktivujú funkciu, keď sa váš prst „dotkne“ vznášajúcej sa ikony. Šokom je, že HoloActive Touch má dokonca poskytnúť haptickú odozvu, akoby ste sa skutočne niečoho dotkli. Hoci ide len o ilúziu.

Cieľom má byť, pochopiteľne, zjednodušenie ovládania, vyššia intuitívnosť a vyššia bezpečnosť. A kedy sa systém objaví v realite? Tak to mníchovská značka zatiaľ neprezradila. Ale máme tu príklad z minulosti. V roku 2015 ukázala v Las Vegas ovládanie gestami a netrvalo ani rok a na svete bolo nové BMW radu 7 aj s touto technológiou. Je teda možné, že systém je už naozaj za rohom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #hologram #iDrive #ovládanie gestami #HoloActive Touch
Články podľa značiek