VW Tiguan Allspace: Nemecký 'Kodiaq' je odhalený

Na autosalóne v Detroite ukáže Volkswagen predĺženú verziu Tiguanu s troma radmi sedadiel. Zatiaľ sa však na svetlo sveta dostali len uniknuté snímky čínskej verzie. Tá dostane označenie Tiguan L a len päť miest na sedenie. Jednoducho, veľkým rodinám Čína nepraje.

24.12.2016 07:00
debata (1)
Čínska verzia predĺženého Tiguanu, ktorý sa... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2017 Čínska verzia predĺženého Tiguanu, ktorý sa bude u nás volať Allspace, sa pravdepodobne nebude príliš líšiť od tej európskej a americkej. Celou zmenou je karoséria natiahnutá o 220 mm

Okolo predĺženej verzie Tiguanu bolo veľa nejasností. Najmä okolo jej príchodu do Európy. Nakoniec však Volkswagen oznámil, že s Tiguanom „XL“ na starom kontinente ráta. A vieme už aj to, že dostane názov Allspace. Doraziť by mal v priebehu leta budúceho roku. Predstaví sa však už v januári, a to na celkom inom mieste. Svetový debut absolvuje totiž na januárovej motoršou v Detroite. Predstavu o dizajne „nemeckého Kodiaqiu“ si však môžeme urobiť už dnes. Dôvod? Uniknuté snímky čínskej verzie.

Interiér si Tiguan Allspace požičia zo... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2017 Interiér si Tiguan Allspace požičia zo základnej verzie.

Tá sa nebude príliš líšiť od tej americkej a európskej. Spájať ich bude karoséria predĺžená o 220 mm. Takže celková dĺžka sa natiahne na 4 706 mm. Rázvor narastie o 110 mm, na konečných 2 790. To je takmer na chlp presne so Škodou Kodiaq. S dizajnom si ale nedali vo Wolfsburgu veľa práce. Allspace, je proste len mierne natiahnutou verziou Tiguanu, a to až za stredovými stĺpikmi. To vytvorí dostatok priestoru na umiestnenie príplatkového tretieho radu sedadiel. Paradoxne, v Číne sa s ním neráta. Tamojšia vláda veľkým rodinám stále nepraje.

Predĺžená kabína pojme tretí rad sedadiel.... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2017 Predĺžená kabína pojme tretí rad sedadiel. Čínska verzia ho však nedostane.
V Mladej Boleslavi si však môžu byť istí, že ich Kodiaqu nový Tiguan Allspace príliš nepodkúri. Český produkt je nepochybne krajší, minimálne v zadných partiách, ktoré pôsobia omnoho harmonickejšie, nielen ako povinný predĺžený derivát základnej verzie. Interiér Allspace sa od klasického Tiguanu líšiť nebude. Očakávať tiež môžeme identické pohonné jednotky. Viac sa o novinke dozvieme už o pár dní v Detroite. Tamojší autosalón sa začína presne 8. januára.
VW Tiguan Allspace - 2017
VW Tiguan Allspace - 2017
+3VW Tiguan Allspace - 2017

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Tiguan #VW Tiguan Allspace
Články podľa značiek