Lada Vesta: Ceny ruského sedanu začínajú na 9 990 €!

Značka Lada stihla odštartovať predaj modelu Vesta v Európe ešte v tomto roku. Sedan dorazil aj na slovenský trh a jeho ceny začínajú na 9 990 eurách. Na výber budú dve výbavy a dve prevodovky.

30.12.2016 07:00
Lada Vesta - 2016 Foto:
Základná cena modelu Lada Vesta je 9 990 eur.
debata (76)

Príchod nového modelu ruskej značky na európske trhy nebol vôbec jednoduchý. Smernice Európskej únie sú prísne a Lada Vesta sa musela prispôsobiť vo viacerých oblastiach. Hlavnou podmienkou bolo splnenie emisnej normy motorov Euro 6. Nemenej dôležitá je aj prítomnosť bezpečnostných prvkov ABS a ESP a dvoch airbagov.

Ladu Vesta poháňa benzínový štvorvalec s... Foto: AvtoVaz
Lada Vesta - 2016 Ladu Vesta poháňa benzínový štvorvalec s objemom 1,6 litra. Ten dosahuje maximálny výkon 78 kW (106 k).

Lada plánovala dokončiť homologizačný proces ešte na jeseň, lenže napokon sa jej to podarilo až na sklonku roka. Výsledkom je, že na Slovensku je Lada Vesta k dispozícii v dvoch stupňoch výbavy a s dvomi prevodovkami. Základná výbava s označením Ice obsahuje spomínané bezpečnostné prvky, posilňovač riadenia, elektrické ovládanie predných okien, centrálne zamykanie, elektrické ovládanie spätných zrkadiel, klimatizáciu, autorádio a senzor kontroly tlaku v pneumatikách.

Vyššia výbava s označením Luxe má navyše aj elektrické ovládanie zadných okien, parkovacie senzory a dažďový a svetelný senzor. Obe výbavy sú k dispozícii s päťstupňovou manuálnou alebo päťstupňovou automatizovanou prevodovkou. V rámci príplatkovej výbavy je v ponuke len metalíza za 290 eur.

Ladu Vesta poháňa benzínový štvorvalec s objemom 1,6 litra. Ten dosahuje maximálny výkon 78 kW (106 k). Výrobca udáva, že maximálna rýchlosť sedanu je 178 km/h a že z 0 na 100 km/h zrýchli za 11,8 sekundy. Kombinovaná spotreba sa má pohybovať na úrovni šesť litrov na sto kilometrov.

Základná cena modelu, teda výbavy Ice s manuálnou prevodovkou, je 9 990 eur. Za robotizovanú prevodovku si treba priplatiť tisíc eur navyše. Vesta vo výbave Luxe s manuálnou prevodovkou stojí 11 990 eur a s automatizovanou o tisíc viac. Vo všeobecnosti ide teda o veľmi skromnú a jednoduchú ponuku, no zároveň môže záujemcom zjednodušiť rozhodovanie. V budúcnosti možno očakávať aj rozšírenie ponuky, keďže v Rusku sa Lada Vesta predáva aj s tempomatom a navigáciou.

Cenník Lady Vesta

Výbava Cena (€)
Lada Vesta Ice
Manuálna prevodovka 9 990
Automatická prevodovka 10 990
Lada Vesta Luxe
Manuálna prevodovka 11 990
Automatická prevodovka 12 990
Lada Vesta - 2016
Lada Vesta - 2016
+26Lada Vesta - 2016

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #sedan #Lada #cenník #Lada Vesta
Články podľa značiek