Volvo: Konferenčný hovor za volantom? Nech sa páči

Švédi si myslia, že systém Skype for Business uľahčí komunikáciu pracovne vyťažených vodičov so svetom. Do modelov radu 90 zavádzajú túto platformu.

16.01.2017 16:00
Volvo - Skype for Business Foto:
Automobilka Volvo umožní pracovne vyťaženým ľuďom uskutočňovať spoza volantu hlasové konferenčné hovory. Pomôže platforma Skype. Má to byť jednoduché a bezpečné.
debata
Volvo patrilo k prvým výrobcom, ktorí umožnili prepojenie mobilných telefónov s multimédiami vozidla pomocou platforiem Apple CarPlay a Android Auto. A teraz prichádza so systémom Skype for Business, ktorý bude možné využívať v modeloch radu 90, teda SUV XC90 a sedane a kombi S90/V90.

„Všetci sme už zažili, že sedíme v aute a skúšame nadviazať konferenčný hovor. Lenže s telefónom zápasíme, kým sa pokúšame o spojenie, prípadne zabudneme PIN kód alebo nám telefón spadne. To nie je ten najlepší spôsob, ako začať dôležitý pracovný hovor," hovorí k téme Anders Tylman-Mikiewicz, zodpovedný vo Volve za konektivitu. Navyše sú takéto situácie nebezpečné.

„ S príchodom technológie Skype for Business sa ale všetky problémy zmažú,“ tvrdí Tylman-Mikiewicz. Kvôli bezpečnosti však automobilka umožní iba hlasový prenos, videokonferenčné hovory nebudú možné, pretože by odvádzali pozornosť vodiča od premávky. Okrem toho Volvo zvažuje aj použitie „digitálneho osobného asistenta“, ktorý by pracoval s obdobou platformy Siri.

Za touto umelou inteligenciou v aute stojí spoločnosť Microsoft, ktorá má na starosti aj samotný Skype. Systém by mal ponúknuť vylepšené hlasové ovládanie a zhromažďovať poznatky o užívateľovi auta, ktoré by mohol následne využiť na predvídanie jeho potrieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Skype #Skype for Business #Siri
Články podľa značiek