VW má vyhrievanie čelného okna pomocou striebra. Nekazí výhľad

Nemecký Volkswagen prichádza s príjemnou inováciou. Podarilo sa mu odstrániť najväčší problém vyhrievaných čelných okien áut. Viditeľná sieť drôtov integrovaná v skle je minulosťou.

02.02.2017 16:00
VW Golf - 2017 Foto:
Nový bezdrôtový systém vyhrievania čelného okna je založený na ultratenkej vrstve striebra, ktorá sa nachádza medzi vrstvami skla.
debata (1)
Vyhrievané čelné okná sú dnes relatívne rozšíreným prvkom príplatkovej výbavy. Už dlhé roky si ich môžete dopriať napríklad vo Fordoch. Ale v poslednom čase sa objavili aj u nás v omnoho rozšírenejších modeloch Škody. V zime ponúkajú komfort rozmrazenia okna bez toho, aby ste museli použiť škrabku, podobne ako pri tom zadnom. Stačí stlačiť tlačidlo. Majú ale chybičku krásy.

Sieť drôtov integrovaná v skle, ktorá sa stará o samotné zohriatie namrznutého skla, je viditeľná. Nie veľmi, pretože priemer drôtov je neporovnateľne menší ako ten, ktorý sa stará o rozmrazenie zadného okna, ale niektorým motoristom prekáža. Jednoducho, túto sieť počas jazdy neustále vnímajú. Pravdou tiež je, že počas nočnej jazdy rozptyľujú drôty svetelné lúče oprotiidúcich áut, čo prispieva k oslepovaniu.

Možno aj preto je veľa automobiliek, ktoré tento systém odmietajú. Nenájdete ho v BMW ani Mercedesoch-Benz. Volkswagen ale teraz prichádza s úplne novým riešením. Znamená rýchle rozmrazenie bez kompromisov vo viditeľnosti. Systém je založený na ultratenkej vrstve striebra, ktorá sa nachádza medzi vrstvami skla. Pre oko človeka je neviditeľná. A čo je podstatné, je vodivá. Takže hravo zvládne to, čo sieť drôtov.

Volkswagen novému bezdrôtovému vyhrievaniu verí a má ho pripravené do sériovej výroby. Takže nehovoríme o budúcnosti. Objaví sa už čoskoro v modeloch Tiguan, Sharan a Passat a tiež v novom Golfe. Automobilka si za tento praktický prvok bude účtovať 320 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Golf
Články podľa značiek