Ford Mustang GT Convertible: Vylepšení sa dočkal aj kabriolet

Najpredávanejšie americké športové auto má za sebou facelift pre modelový rok 2018 a ten neobišiel ani verziu bez strechy. Ford Mustang GT kabriolet sa objaví na americkom trhu už na jeseň.

08.02.2017 17:00
Ford-Mustang GT Convertible-2018-1024-01 Foto:
Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, kabriolet počíta s rovnakými agregátmi ako kupé.
debata
Modernizácia americkej ikony vyvolala rozporuplné reakcie. Na jednej strane sa priaznivci techniky tešia na novú desaťstupňovú automatickú prevodovku, no na druhej nadšenci tradičného dizajnu ohŕňajú nos nad zjemneným vzhľadom prednej masky a kapoty motora. Podobné reakcie možno teda očakávať aj v prípade kabrioletu.

Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, kabriolet počíta s rovnakými agregátmi ako kupé. Základ predstavuje 2,3-litrový motor EcoBoost® a vrcholnú verziu GT bude poháňať päťlitrový vidlicový osemvalec so zvýšeným kompresným pomerom z 11:1 na 12:1. Oba agregáty bude možné skombinovať so šesťstupňovou manuálnou alebo novou desaťstupňovou automatickou prevodovkou. K verzii GT sa bude dať navyše prikúpiť paket Performance obsahujúci podvozok MagneRide s adaptívnymi tlmičmi. K dispozícii bude aj výfukové potrubie regulujúce hluk motora.

Najväčšou zmenou v interiéri bude možnosť voľby medzi dvanásťpalcovým LCD displejom a analógovým ovládaním. Z hľadiska bezpečnosti pribudne predkolízny systém a systém detekcie chodcov. Ide o veľmi dôležitý posun, keďže nedávne testy spoločnosti Euro NCAP ukázali, že súčasná verzia Mustangu je v oblasti bezpečnosti veľmi pozadu. Okrem spomínaných bezpečnostných systémov v nej absentujú aj autonómne brzdy a monitorovanie jazdných pruhov. V kategórii asistenčných systémov získal súčasný Ford Mustang iba 16%.

Modernizovaná verzia sa dostane na americký trh... Foto: Ford
Ford-Mustang GT Convertible-2018-1024-02 Modernizovaná verzia sa dostane na americký trh túto jeseň.

Celkové skóre dve hviezdičky z piatich mali na svedomí okrem asistenčných systémov aj nedostatočne nafúknuté airbagy a podkĺznutie figurín pod bezpečnostné pásy pri náraze s čiastočným prekrytím. Hoci súčasná verzia sa predáva celosvetovo, európske crash-testy ukázali, že vo Forde sa viac zamerali na americkú metodiku, v ktorej Mustang uspel. Modernizovaná verzia, ktorá sa dostane na americký trh túto jeseň, bude podľa predstaviteľov automobilky spĺňať všetky bezpečnostné kritéria a prítomnosť elektronických systémov by mala zlepšiť aj výsledky v nárazových testoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Ford #kabriolet #Ford Mustang
Články podľa značiek