Opel Insignia Sports Tourer: Nové ladné kombi ukážu v Ženeve

Novú generáciu liftbacku Insignia Grand Sport doplní na ženevskom autosalóne aj kombi s označením Sports Tourer. Prvé oficiálne fotografie prezrádzajú, že pôjde takisto o veľmi elegantné vozidlo.

09.02.2017 06:00
Opel-Insignia Sports Tourer-2018-1024-06 Foto:
Rozchod kolies zväčšený o 11 milimetrov dodáva autu dynamický vzhľad.
debata

Už v decembri minulého roku, keď Opel predstavil novú generáciu modelu Insignia, bolo jasné, že na vzhľade auta si dali dizajnéri skutočne záležať. V prípade karosérie kombi sme mohli očakávať niečo podobné a to aj splnilo. Rozchod kolies zväčšený o 11 milimetrov dodáva autu dynamický vzhľad. Navyše sa zlepšili aj úžitkové vlastnosti. Opel Insignia Sports Tourer bude dlhý 4 986 mm, vysoký 1 483 mm a rázvor oproti predchodcovi narástol o 92 mm na výsledných 2 829 mm.

Lepšie jazdné vlastnosti možno očakávať na... Foto: Opel
Opel-Insignia Sports Tourer-2018-1024-04 Lepšie jazdné vlastnosti možno očakávať na základe ukotvenia sedadiel bližšie k podlahe.

Predĺžený rázvor má za následok aj zväčšenie batožinového priestoru pri sklopených zadných sedadlách na 2 005 mm. Objem kufra sa oproti predchodcovi zväčšil z 490 na 520 litrov, no pri sklopenom druhom rade sedadiel narástol až o stodesať litrov na 1 640 l. Variabilitu využiteľnosti batožinového priestoru zväčšuje voliteľné delenie zadných sedadiel v pomere 40:20:40.

Nový Opel Insignia Sports Tourer bude rovnako ako Grand Sport stáť na novej platforme, vďaka ktorej bude v závislosti od výbavy ľahší o 200 kilogramov ako jeho predchádzajúca generácia. Ide najmä o výsledok použitia odľahčených materiálov. Lepšie jazdné vlastnosti možno očakávať na základe ukotvenia sedadiel bližšie k podlahe.

Podvozok FlexChassis umožní zvoliť si jeden z troch jazdných režimov, a to Standard, Sport a Tour. K dispozícii bude aj pohon oboch náprav doplnený vektorovaním krútiaceho momentu na zadnej náprave. Bližšie informácie o motoroch a prevodovkách zatiaľ Opel nezverejnil, no očakáva sa príchod novej osemstupňovej automatickej prevodovky, ktorá by mala byť spočiatku k dispozícii práve s pohonom všetkých kolies.

Objem kufra sa oproti predchodcovi zväčšil z... Foto: Opel
Opel-Insignia Sports Tourer-2018-1024-0d Objem kufra sa oproti predchodcovi zväčšil z 490 na 520 litrov, no pri sklopenom druhom rade sedadiel narástol až o stodesať litrov na 1 640 l.

Z hľadiska výbavy budú na výber predné svetlá IntelliLux tvorené 16 LED diódami, ktoré dokážu osvetliť vozovku až do vzdialenosti 400 metrov, pričom zohľadňujú ostatných vodičov a prisvetľujú do zákrut. Za príplatok budú k dispozícii aj predné sedadlá s certifikátom AGR, ktoré okrem vyhrievania a vetrania zahŕňajú aj možnosť masáže. V ponuke voliteľných prvkov výbav bude aj vyhrievanie predného okna, head-up displej alebo súprava kamier snímajúcich okolie vozidla. Systém IntelliLink kompatibilný s aplikáciami Apple CarPlay a Android Auto doplní asistenčná služba OnStar.

Opel Insignia Sports Tourer 2018
Opel Insignia Sports Tourer 2018
+12Opel Insignia Sports Tourer 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kombi #Opel #Opel Insignia #Opel Insignia Grand Sport #Opel Insignia Sports Tourer
Články podľa značiek