Seat Arona: Malé španielske SUV nachytané v oblakoch!

Statická premiéra malého crossoveru Arona, prebehne už na budúci utorok 27. júna v Barcelone. Prvé fotografie očakávanej španielskej novinky sú ale na svete skôr, než sa čakalo. Seat z nich asi radosť nemá.

22.06.2017 18:00
debata
Seat Arona bude malou Atecou. Aspoň z prednej... Foto: Diario Motor
Seat Arona - 2017 Seat Arona bude malou Atecou. Aspoň z prednej časti, kde je inšpirácia zjavná.

Len pár dní pred svetovou statickou premiérou nového Seatu Arona sa na internete objavili snímky očakávanej španielskej novinky. Nejde však o oficiálne fotografie. Arona bola zachytená počas leteckej prepravy ponad Barcelonu. Seat si nedal tú prácu, aby malý crossover počas transportu zamaskoval a to sa mu stalo osudným. Zachytil ho cudzí objektív. A jeho autor sa s úlovkom podelil na sociálnych sieťach. Kvalitou síce neomráči, ale mnohé prezradí.

Vzadu ide Arona vlastnou cestou. Má originálny... Foto: Diario Motor
Seat Arona - 2017 Vzadu ide Arona vlastnou cestou. Má originálny tvar deleného zadného stĺpika. Za príplatok si budeme môcť doprať dvojfarebné lakovanie s kontrastnou strechou

Arona sa postaví v hierarchii značky pod Atecu. Jej základom bude platforma MQB A0, na ktorej už stojí Seat Ibiza a VW Polo. Na dĺžku by mala mať Arona približne 4,2 metra a rázvor náprav kdesi na hranici 2 650 mm. Fotografie ukazujú dizajnovú inšpiráciu väčšou Atecou. Arona však pôjde ešte ďalej. Ponúkne totiž dvojfarebný lak karosérie, tak ako to už niekoľko rokov robí konkurenčný Renault Captur. Že Seat na Arone nešetril, naznačujú aj delené zadné svetlá aj originálny tvar zadného stĺpika.

Takto nejako si Arona letela ponad Barcelonu.... Foto: Diario Motor
Seat Arona - 2017 Takto nejako si Arona letela ponad Barcelonu. Silný teleobjektív dielo dokončil.
Viac o Arone nevieme. Môžeme len predpokladať, že dostane techniku Ibizy. To znamená 3-valcové motory 1,0 TSI, 4-valec 1,5 TSI Evo a naftové 4-valce 1,6 TDI. Tie budú spojené s 5– a 6-stupňovými manuálnymi prevodovkami alebo 7-stupňovou dvojspojkou DSG. Pohon oboch náprav je málo pravdepodobný. V tejto kategórii nie je totiž podmienkou úspechu. Stačiť bude nejaký systém trakčnej kontroly. Arona dostane postupne nových súrodencov aj z dielne Volkswagenu a Škody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Seat Arona
Články podľa značiek