Mercedes-AMG: Vrcholná verzia nástupcu CLS dostane označenie 53

Už na budúci rok sa dostane do predaja nástupca luxusnej triedy CLS. Športová divízia AMG pripraví jeho vrcholnú verziu, ktorá dostane označenie 53. O pohon sa bude starať radový šesťvalec a elektromotor.

15.08.2017 15:00
mercedes-amg CLS 63 Foto:
Nástupca triedy CLS bude prvým športovým modelom, ktorý dostane novú koncepciu pohonu.
debata (3)

Práve nástupca triedy CLS bude prvým športovým modelom, ktorý dostane novú koncepciu pohonu. Pôjde o kombináciu novoutvoreného radového trojlitrového šesťvalca interne nazývaného M256 a elektromotora. Zážihový agregát by mal produkovať 316 kW (430 k), pričom elektromotor mu bude dodávať dynamiku a zároveň bude zvyšovať jeho účinnosť. Súčasťou pohonnej sústavy bude 48-voltový elektrický okruh.

Zážihový agregát by mal produkovať 316 kW (430... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz M256 Zážihový agregát by mal produkovať 316 kW (430 k), pričom elektromotor mu bude dodávať dynamiku a zároveň bude zvyšovať jeho účinnosť.
Náhrada za triedu CLS sa má dostať do predaja už v lete budúceho roku. Termín premiéry športovej verzie z dielne AMG zatiaľ stanovený nebol. Kupé variant karosérie kombi – ako možno pojem „shooting brake“ definovať – už dostupný nebude. Následník, ktorého označenie zatiaľ nie je známe, bude v ponuke len ako štvordverové kupé. Dôvodom je klesajúci záujem o verziu s väčším batožinovým priestorom.

Postavený bude na novej platforme MRA (Modular Rear Architecture). Tá je základom aj novej generácie triedy E. Možno teda špekulovať, že v novom označení sa objaví aj písmeno „E“. Nový model bude dlhší, ponúkne viac priestoru vo vnútri a zároveň bude ľahší. Súčasťou príplatkovej výbavy by mala byť aj najnovšia generácia poloautonómneho riadenia z dielne Mercedes-Benz. Celkový vonkajší vzhľad by sa mal držať súčasného dizajnového jazyka značky.

Športová divízia z Affalterbachu v budúcnosti pripraví aj ďalšie modely nesúce označenie 53. Novú koncepciu pohonu by mali dostať aj kupé a kabriolet triedy E. Vrcholom „éčiek“ naďalej ostane verzia 63 poháňaná vidlicovým osemvalcom. Ďalšou možnosťou je aj využitie spomínaného pohonného ústrojenstva pre nové štvordverové kupé, ktoré má vzísť z konceptu Mercedes-AMG GT Concept. Novinka vychádzajúca z tohto konceptu stále nemá meno, no od začiatku jej vývoja sa počíta s hybridným pohonným ústrojenstvom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #hybrid #Mercedes-AMG #CLS #53
Články podľa značiek