Mercedes-Benz C: Bestseller zo Stuttgartu dostane facelift

Súčasná generácia triedy C má na konte už štyri roky kariéry. A je bestsellerom stuttgartskej značky. V kondícii ju má udržať modernizácia, ktorá sa ukáže v marci v Ženeve. Pribudnú svetlá Multibem LED aj dotykový displej.

21.02.2018 06:00
debata (1)
Vynovená trieda C dostala nielen prepracovaný... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C - 2018 Vynovená trieda C dostala nielen prepracovaný nárazník s chrómovou lištou, ale po prvýkrát ponúka najmodernejšie svetlá Multibeam LED s 84 individuálne riadenými diódami.

Mercedes-Benz sa chystá na ženevský autosalón. Hlavnými hviezdami budú nová trieda A a tiež očakávané 5-dverové kupé AMG GT. Lenže Stuttgart nezabudne ani na triedu C, ktorá je tu s nami v súčasnej generácii už štyri roky. A pre Mercedes-Benz je naozaj kľúčová. Práve tento kompaktný sedan a kombi sú bestsellermi trojcípej hviezdy. To aj v čase boomu SUV a crossoverov. Len vlani predal Mercedes-Benz spolu viac ako 415 000 kusov. Udržať „céčko“ v kondícii je preto nesmierne dôležité. Pomôže decentný facelift aj nový infotainment.

Nový je predný nárazník, a to pre všetky verzie. Obsahuje striebornú alebo chrómovú lištu. Verzia AMG Line dostala diamantovú prednú masku. Prepracované svetlá sú odteraz dostupné aj s technológiou Multibeam LED, ktorá obsahuje 84 individuálne ovládaných diód v každom z reflektorov. Nový je aj zadný nárazník a grafika zadných svetiel. Interiér preberá viacero prvkov z vyšších modelových radov E a S. Napríklad nový digitálny prístrojový panel a dotykový centrálny displej s hmatovým ohlasom.

Verzia AMG-Line sa môže pochváliť nielen... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C - 2018 Verzia AMG-Line sa môže pochváliť nielen diamantovou maskou, ale aj zadným nárazníkom s vložkou so vzhľadom difúzora.

Na rozdiel od väčších modelov je však nový infotainment zabudovaný do pôvodnej palubnej dosky, čo znamená zachovanie klasickej kaplnky a jednej voľne stojacej obrazovky. Na volante sa objavujú touchpady. Po dlhých rokoch sa sem presťahovalo dokonca ovládanie tempomatu. Atmosféru kultivujú nové dekorácie s „tečúcim“ dizajnom, a to buď z hnedého orecha, alebo antracitového duba. Vynovená je aj škála farebných kombinácií čalúnenia. Napríklad čierno-sivá alebo čierno-hnedá pre verzie AMG Line.

Aj trieda C môže mať odteraz namiesto... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C - 2018 Aj trieda C môže mať odteraz namiesto klasických „budíkov“ 12,3-palcový displej prístrojového panela s troma základnými druhmi zobrazenia. Novinkou je tiež premiestnenie ovládania tempomatu z páčky priamo na volant.

Na palube pribudli nové asistenčné systémy, ktoré majú pôvod priamo vo vlajkovej lodi S. Inteligentný tempomat Distronic udržuje nielen bezpečnú vzdialenosť, ale vďaka dátam navigácie a čítačke značiek upravuje rýchlosť na základe povolených limitov v danom úseku. Rýchlosť reguluje aj v prípade, ak sa blížite k zákrute alebo ku kruhovému objazdu. Asistent pre zmenu jazdného pruhu Active Lane Change Assist zas zabezpečí zmenu prúdu len na základe aktivácie smerového svetla.

Svoje okolie rozpoznáva vynovená trieda C pomocou radara na vzdialenosť až 250 m smerom dopredu, 40 m do strán a 80 m dozadu. Kamera monitoruje dianie pred vozidlom až do vzdialenosti 500 metrov, z toho 90 v trojrozmernom formáte. Komfort ťaží zo systému Energizing, ktorý vzájomne upravuje činnosť viacerých systémov podľa zvoleného programu. Od ambientného osvetlenia interiéru, klimatizácie, zobrazenia údajov na digitálnom štíte až po masážne funkcie sedadiel. O motore nepadlo ani slovo. Istý je však príchod plug-in hybridnej verzie.
Mercedes-Benz C - 2018
Mercedes-Benz C - 2018
+18Mercedes-Benz C - 2018

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #facelift #Mercedes-Benz C #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek