Toyota Corolla Trek: ‘Japonský Scout‘ sa chystá do terénu. Aj s dvoma hybridmi

Toyota reaguje na rastúcu popularitu crossoverov aj v modelovom rade Corolla. Outdoorová verzia Trek má o 20 mm väčšiu svetlú výšku a množstvo ochranných prvkov. Vznikla v spolupráci s výrobcom bicyklov Trek Bicycle.

06.12.2019 06:00
debata (3)
Corolla Trek dostala „look“ crossoveru vďaka... Foto: Toyota
Toyota Corolla Trek - 2019 Corolla Trek dostala „look“ crossoveru vďaka plastovým ochranným prvkom karosérie, ale aj vďaka špecifickej maske s plástovým výpletom.

Toyota uviedla novú generáciu Corolly na trh začiatkom tohto roka, a to hneď v troch karosárskych verziách – hatchback, sedan a kombi Touring Sports. Teraz dopĺňa ponuku o outdoorovú verziu Trek. Nie je to veľké prekvapenie, jej príchod avizovala už na jar v Ženeve. Corolla Trek reaguje na masívnu popularitu crossoverov a SUV. Vychádza z kombi Touring Sports, no Toyota ho vyzbrojila o 20 mm väčšou svetlou výškou, ale aj lepšie chráneným podvozkom. Strieborné ochranné panely nájdeme v prednej a zadnej časti a tiež na podbehoch. Nechýbajú ani čierne lemy blatníkov.

Interiér dostal exkluzívne dvojfarebné... Foto: Toyota
Toyota Corolla Trek - 2019 Interiér dostal exkluzívne dvojfarebné čalúnenie a drevené dekorácie na palubnej doske.

Predná maska dostala špecifický plástový výplet. Celé to dopĺňajú 17-palcové dvojfarebné disky a zatmavené zadné okná. V sérii sú hmlové svetlá a bi-LED reflektory. Interiér vyniká odlišným dvojfarebným čalúnením, drevenými dekoráciami na palubnej doske a logami Trek na prahoch dverí či na veku batožinového priestoru. Do kufra sa zmestí nezmenených 596 litrov nákladu a po sklopení operadiel až 1 606. Hybridné verzie sú len o 15 litrov skromnejšie. Corolla Trek sa môže pochváliť štandardne dodávaným 7-palcovým displejom na prístrojovom paneli a balíkom asistenčných systémov Toyota Safety Sense.

Podvozok je v porovnaní s bežným kombi zvýšený... Foto: Toyota
Toyota Corolla Trek - 2019 Podvozok je v porovnaní s bežným kombi zvýšený o 20 mm. Podieľajú sa na tom aj špecifické 17-palcové disky kolies.

Obsahuje autonómne brzdy s detekciou chodcov aj cyklistov, adaptívny tempomat s úplným zastavením, asistent pre udržiavanie v jazdnom prúde, čítačku dopravných značiek či automatické prepínanie diaľkových svetiel. Pod kapotou sa objavia okrem základného preplňovaného 4-valca 1,2T (85 kW) aj dve hybridné sústavy 1,8 Hybrid (90 kW) a výkonnejšia 2,0 Hybrid Dynamic Force (132 kW). Pre základný motor je k dispozícii kontinuálna prevodovka CVT. Hybridné verzie využívajú štandardne planétovú prevodvku e-CVT.

Corollu Trek navrhla Toyota spolu so... Foto: Toyota
Toyota Corolla Trek - 2019 Corollu Trek navrhla Toyota spolu so spoločnosťou Trek Bicycle.

Corollu Trek navrhla Toyota spolu so spoločnosťou Trek Bicycle, ktorá predáva ročne približne 1,5 milióna bicyklov. V rámci dohody budú Corolly Trek s výkonnejšou hybridnou sústavou slúžiť ako sprievodné vozidlá tímu Trek-Segafredo počas medzinárodných pretekov. Po prvýkrát sa flotila 16 vozidiel vo farbách cyklistického tímu predstavila už v auguste počas španielskych etapových pretekov Vuelta. Na Slovensko dorazí Corolla Trek začiatkom budúceho roka. Dovážať sa k nám budú len hybridné verzie. Za slabší hybrid zaplatíte od 25 140 € a za výkonnejší od 28 040 €.

Technické údaje

Motory 1,2 Turbo 1,8 Hybrid 2,0 Hybrid
Počet valcov/ventilov 4/16 4/16 4/16
Výkon (kW/ot.) 85/5 200 90/- 132/-
Krútiaci moment (Nm/ot.) 185/1 500
Prevodovka 6M/CVT e-CVT e-CVT
0 – 100 km/h (s) 10,5/10,7 11,1 8,1
Spotreba na 100 km (l) cca 5,6/5,9 3,6 3,9
Toyota Corolla Trek - 2019
Toyota Corolla Trek - 2019
+5Toyota Corolla Trek - 2019

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Corolla #Toyota Corolla Touring Sports #Toyota Corolla Trek
Články podľa značiek