Hyundai i20: Ženevskú novinku prezradil internet. Na dizajne nešetrí

Hyundai i20 tretej generácie sme mali vidieť až na autosalóne v Ženeve. Plánovanú novinku sa však Hyundaiu ustrážiť nepodarilo. Konkurenta pre Škodu Fabia, VW Polo alebo Opel Corsa si tak môžeme predstaviť už dnes. Aj keď bez pohľadu do interiéru a bez bližších technických informácií.

19.02.2020 10:00
debata (1)
Tretia generácia i20 prevzala množstvo... Foto: Hyundai
Hyundai i20 - 2020 Tretia generácia i20 prevzala množstvo dizajnových prvkov z nových modelov Hyundaia. Predná časť so širokou maskou pôsobí veľmi dynamicky.

Hyundai šliape na plné obrátky a na rozdiel od mnohých značiek si autosalón v Ženeve ujsť nedá. Privezie sem nielen avizovaný facelift i30, ale aj úplne novú generáciu hatchbacku nižšej triedy i20. Ani sa niet čomu čudovať, tá súčasná je totiž na trhu od roku 2014. Na striedanie stráží je tak najvyšší čas. Predstaviť si ju môžeme už dnes, z čoho však kórejská automobilka asi veľkú radosť nemá. Snímky, ktoré sa objavili na internete, sú síce oficiálne, ale zverejnené mali byť neskôr. Jednoducho, ani Hyundaiu sa nepodarilo ustrážiť svoju kľúčovú ženevskú novinku až do marcovej premiéry.

Z profilu zaujme tvar okien, ktoré zasahujú... Foto: Hyundai
Hyundai i20 - 2020 Z profilu zaujme tvar okien, ktoré zasahujú hlboko do zadného stĺpika, ako aj dvojfarebné lakovanie.

V každom prípade je jasné, že na dizajne si dala automobilka záležať. Tretia generácia i20 prichádza s omnoho expresívnejšími tvarmi. Široká predná maska v štýle najnovších modelov nadväzuje na reflektory s výraznou grafikou denných diód. Z profilu zas zaujme tretie bočné okno lemované chrómovou lištou, ktoré odľahčuje pôvodne masívny zadný stĺpik. Očakávať môžeme bohaté možnosti personalizácie. Najmä vďaka dvojfarebnému lakovaniu karosérie. Modrý exemplár na fotografiách je kombinovaný s čiernou strechou. Vzadu dávajú i20 športový nádych svetlá prepojené lištou či náznak difúzora v nárazníku.

Vzadu dostane Hyundai i20 dnes veľmi módne... Foto: Hyundai
Hyundai i20 - 2020 Vzadu dostane Hyundai i20 dnes veľmi módne svetlá prepojené úzkou lištou. Nechýba ani falošný difúzor.
Interiér ostáva zatiaľ tajomstvom. Automobilka však už prezradila, že na palubnej doske nájdeme dva displeje s uhlopriečkami až 10,25 palca. Jeden v úlohe virtuálneho kokpitu a druhý s funkciami infotainmentu. V tejto kategórií áut pôjde o čosi nevídané, i keď s najväčšou pravdepodobnosťou za príplatok. Pod kapotou môžeme počítať s benzínovým 3-valcom 1,0 T-GDi. Osud atmosférického 4-valca s objemom 1,2 litra je zatiaľ nejasný. Šušká sa však o ostrej verzii i20 N, ktorá by mohla byť vyzbrojená preplňovaným motorom 1,6 T-GDi a v súvislosti s prísnymi emisnými limitmi aj o verzii s mild-hybridnou alebo hybridnou sústavou. Neskôr by mohla nasledovať aj zvýšená outdoorová verzia Active s plastovou ochranou spodných partií karosérie. Oficiálna premiéra i20 sa uskutoční začiatkom marca na autosalóne v Ženeve. Predpokladáme však, že na základe uniknutých snímok zverejní Hyundai podrobnejšie informácie oveľa skôr, možno už za pár dní či skôr hodín. Pripomeňme, že Hyundai i20 sa svetu predstavil v roku 2008, keď nahradil starnúci Getz. Po šiestich rokoch prišla na svet druhá generácia. Ročne sa z neho v Európe predávalo od 80 000 do 100 000 kusov, takže pre Hyundai ide stále o veľmi dôležitý model.
Hyundai i20 - 2020
Hyundai i20 - 2020
+5Hyundai i20 - 2020

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai i20 #autosalón Ženeva 2020
Články podľa značiek