Ferrari zakázalo výrobu nového Stratosu

Znovuzrodená Lancia Stratos vyzerala ako nádejný projekt. Ferrari však povedalo rázne nie! Výrobu viacerých kusov nedovolí.

15.07.2011 11:36
Stratos Foto:
Ferrari sériovú výrobu nového Stratosu nepovolilo.
debata

Celým problémom je skutočnosť, že ide o súkromný projekt bohatého zberateľa talianskych superšportov, ktorý si dal v karosárni Pininfarina postaviť nový Stratos. Ten používa skrátenú platformu Ferrari F430 Scuderia a niekoľko kľúčových komponentov automobilky Ferrari. Luca di Montezemolo, šéf Ferrari, však stavbu obmedzenej série tohto modelu nepovolil. Presné dôvody médiám neoznámil.

Šéf Ferrari sa povozil a auto sa mu páčilo, ale... Foto: Pininfarina
Stratos Šéf Ferrari sa povozil a auto sa mu páčilo, ale jeho rozhodnutie je údajne konečné.

Stoschekovým plánom bolo vyrobiť 25 Stratosov, pričom dopyt značne prevyšoval ponuku a v skutočnosti by ich mohol predať omnoho viac.

Jediný existujúci exemplár Stratosu vyrobila karosáreň Pininfarina, ktorá sa rozhodnutiu Ferrari samozrejme podvolila a tak Stoschek nepochodí, ani keby chcel automobilku obísť.

Budúcnosť projektu je tak neistá, hoci Michael Stoschek sa nevzdáva a vyslovil názor, že nie je od Ferrari závislý. Údajne skúsi postaviť Nový Stratos na podvozku konkurenčnej automobilky. Chce to len čas a ďalšie peniaze.

debata chyba
Články podľa značiek