Subaru odhaľuje sériovú podobu európskeho modelu XV

Nové Subaru XV v európskej špecifikácii sa vo svetovej premiére predstaví na autosalóne vo Frankfurte.

15.08.2011 10:36
Subaru XV Foto:
Koncept Subaru XV bol predstavený už v apríli.
debata (1)

Koncern Fuji Heavy Industries, ktorý je výrobcom automobilov Subaru, oznámil, že XV definuje novú generáciu crossoverov tejto značky. Ide o sériovú produkčnú verziu dizajnového konceptu Subaru XV Concept, ktorý značka predviedla v apríli na autosalóne v čínskom Šanghaji. Do sériovej podoby bude uvedený vďaka výborným ohlasom, ktoré si vyslúžil pre svoj výrazný a moderný dizajn. Typické línie crossoveru sa v ňom spájajú s imidžom elegantného vozidla.

Zo sériovej podoby automobilka zverejnila len... Foto: Subaru
Subaru XV Zo sériovej podoby automobilka zverejnila len túto skicu.

Subaru XV ešte ako koncept vychádzalo z dizajnového kľúča Protren. Ide o fúziu výrazov Professional Tool a Trendy Design. Vyjadruje integráciu autentickej funkčnosti a profesionálnych nástrojov pri vývoji spolu s mestským a štýlovým dizajnom.

Predná časť konceptu už obsahovala prvky sériových modelov Subaru vrátane šesťuholníkovej prednej masky, motívu krídel a očí dravca. Hexagonálny dizajn prechádzal aj do zadných partií, pričom tento motív obklopoval priezračný modrý podklad pre evidenčné číslo. Výrazne orámované lemy blatníkov, ktoré sa dajú očakávať aj pri sériovom aute, sú vyjadrením funkčnosti a schopností vozidla. Kolesá z hliníkovej zliatiny využili kontrast čiernej, striebornej a modrého stredu, čo vozidlu dodáva štýl, ktorý vynikne pri jazde v meste, ale je aj symbolom výkonu.

1 debata chyba
Články podľa značiek