Picanto prišlo o zadné dvere

Okrem absencie zadných dverí prišlo aj na štylistické zmeny. Trojdverové Picanto tu ešte nikdy nebolo.

16.08.2011 05:56
Kia Picanto Foto:
Dizajn získal športovejší charakter.
debata

Oproti „rodinnému“ päťdverovému vyhotoveniu má športovejší dizajn. Hoci sú vonkajšie rozmery oboch verzií zhodné, novinka má okrem nových bočných dverí aj prepracované zadné steny, tvar okien v oblasti A-stĺpika, dynamicky stúpajúcu bočnú líniu zahŕňajúcu nové kľučky dverí a aerodynamicky vytvarovanú hornú časť strechy. Mriežka chladiča je väčšia ako má päťdverový model a navyše dostala strieborné alebo červené lemovanie. Predný nárazník s novým tvarom robí auto širším a nižším. Prepracované je aj okolie hmlových svetiel. Vzadu určite zaujme dvojitá pochrómovaná koncovka výfuku. Päťdverové Picanto má len jednoduchý výfuk, ktorý poriadne ani nevidieť.

Trojdverovú karosériu Picanto doteraz nikdy... Foto: Kia
Kia Picanto Trojdverovú karosériu Picanto doteraz nikdy nemalo.

Drobných zmien je ešte niekoľko v oblasti lakovania nárazníkov, či originálnych zliatinových kolies. Všetko dokopy vytvára z trojdverového Picanta niečo ako tuningový model. Silnejší charakter podčiarkuje aj originálna schéma farebnosti interiéru a čalúnenia.

Prepracovaný je aj predný nárazník. Foto: Kia
Kia Picanto Prepracovaný je aj predný nárazník.

Na pohon slúžia rovnaké motory 1.0 MPI (50,7 kW/69 k) a 1.2 MPI (62,5 kW/85 k) ako v päťdverovej verzii. K dispozícii budú širšie možnosti individualizácia ako je to napríklad aj v prípade modelu Soul. Trojdverová Kia sa začne predávať 1. septembra vo Veľkej Británii a do konca roka aj v ostatných európskych krajinách.

debata chyba
Články podľa značiek