Volkswagen sa vracia do minulosti

Volkswagen sa opäť snaží vyťažiť čo najviac aj zo svojej minulosti. V USA predstavil Beetle Cabrio 50s spomínajúci na päťdesiate roky.

04.12.2012 08:19
Volkswagen Beetle Cabrio 50s Foto:
Volkswagen Beetle Cabrio 50s je spomienkou na päťdesiate roky. K dispozícii budú všetky motorizácie dostupné pre štandardný VW Beetle Cabrio.
debata

Autá špeciálnej edície označenej 50s dostali výlučne čierny lak, ktorý bol v období päťdesiatych rokov mimoriadne rozšírený (jedným z dôvodov bola aj výrazne obmedzená ponuka farieb). Okrem farby sú však charakteristické aj chrómovanými linkami vedenými nad aj pod dverami pozdĺž celého auta, chrómovanými vonkajšími spätnými zrkadlami, zliatinový diskami pripomínajúcimi oceľové disky vtedajších kabrioletov a béžovým interiérom s čiernymi obkladmi.

Výbava auta je samozrejme na úrovni dneška, zákazníci si tak môžu objednať všetko, čo je pre Beetle k dispozícii, vrátane trojice príplatkových prístrojov na vrchu palubnej dosky.

Volkswagen Beetle Cabrio 50s charakterizujú... Foto: Volkswagen
Volkswagen Beetle Cabrio 50s Volkswagen Beetle Cabrio 50s charakterizujú čierny lak, viac chrómu a špeciálne disky kolies.

Okrem spomínaného kabrioletu z edície 50s automobilka ukázala aj edície 60s a 70s líšiace sa od seba farebným prevedením, diskami kolies a niektorými detailmi karosérie.

Okrem päťdesiatych Volkswagen spomína aj na... Foto: Volkswagen
Volkswagen Beetle Collection (50s, 60s, 70s) Okrem päťdesiatych Volkswagen spomína aj na šesťdesiate a sedemdesiate roky. Každe desaťročie dostalo svoju vlastnú edíciu kabrioletov.

Na európskych trhoch by sa mali kabriolety všetkých troch špeciálnych edícií objaviť na začiatku budúceho roku.

Volkswagen Beetle Cabrio 50s
Volkswagen Beetle Cabrio 50s
+3Volkswagen Beetle Cabrio 50s
debata chyba
Články podľa značiek