Prichádza nové Subaru Trezia s génmi Toyoty

Subaru nahradí na európskych trhoch neúspešné Justy novým modelom, ktorý vznikol zo spolupráce s Toyotou. Subaru Trezia príde ešte v prvej polovici roka 2011.

24.01.2011 11:55
Subaru Trezia Foto:
Subaru Trezia
debata

Subaru Trezia technicky vychádza z novej Toyoty Verso-S. Vôbec sa tým netají, keďže na prvý pohľad je jasné, odkiaľ fúka vietor. Po dizajnovej stránke sa Subaru od Toyoty odlišuje najmä prednou časťou, ktorá dostala typickú masku chladiča, nové (ale veľmi podobné) svetlomety a nový nárazník. Zozadu Subaru Trezia a Toyotu Verso-S rozlíšite podľa ozdobnej lišty pod oknom, ktorá nesie logo Subaru a podľa koncových svetiel.

Trezia nahradí neúspešné Subaru Justy. Foto: Subaru
Subaru Trezia Trezia nahradí neúspešné Subaru Justy.

Značka Subaru si od Trezie sľubuje väčší úspech v nižších segmentoch než dosiahla doterajšími modelmi. Genofond Toyoty je na to ako stvorený. Štvormetrové MPV poskytuje dostatok miesta pasažierom a batožine s objemom 336 litrov (rozšíriteľný na 394 l) a po sklopení zadných sedadiel Trezia pojme až 1338 litrov.

Interiér je prakticky zhodný s Toyotou Verso-S. Foto: Subaru
Subaru Trezia Interiér je prakticky zhodný s Toyotou Verso-S.

Pod kapotou bude podľa predbežných informácií pracovať benzínový motor s objemom 1,3 litra, alebo naftová jednotka s objemom 1,4 litra.

Bližšie informácie o Subaru Trezia sa dozvieme už na autosalóne v Ženeve, kde malé Subaru absolvuje európsku premiéru.

debata chyba
Články podľa značiek