Z Dodge Journey sa stane Fiat Freemont

Sergio Marchionne chce z aliancie koncernov Fiat a Chrysler vyťažiť maximum. S postupom času sa značky oboch koncernov začínaju prelínať viac a viac.

29.12.2010 19:35 , aktualizované: 30.12.2010 05:28
Dodge Journey Foto:
Dodge Journey
debata

Sergio Marchionne chce z aliancie koncernov Fiat a Chrysler vyťažiť maximum. S postupom času sa značky oboch koncernov začínaju prelínať viac a viac.

Na dvere klope výsledok spolupráce Lancie s Chryslerom – veľká Lancia so zadným náhonom alias prezlečený Chrysler 300. Šepká sa o SUV Maserati s technickou bázou Jeep Grand Cherokee a vyzerá to tak, že v Ženeve sa dočkáme ďalšieho spoločného taliansko-amerického potomka.

Veľké zmeny sa neočakávajú. Fiat si prinesie... Foto: Dodge
Dodge Journey Veľké zmeny sa neočakávajú. Fiat si prinesie svoju tvár a motor.

Fiat pravdepodobne chystá premiéru nového modelu s názvom Freemont. V skutočnosti vôbec nepôjde o nový model, ale opäť iba o prezlečený produkt z koncernu Chrysler. Tentokrát sa Fiat ponúkol z bonboniéry Dodge. Vybral si model Journey, ktorý bude s názvom Freemont hrať v portfóliu talianskej ľudovej značky úlohu crossoveru.

O pohon by sa mal starať zážihový štvorvalec 2.4 16V, ktorý pracuje a pod kapotou Dodge Journey, no naftová verzia pravdepodobne dostane novú jednotku z produkcie talianskej značky. Dodge Journey 2.0 CRD v súčasnosti poháňa motor pôvodom z koncernu VW. Dvojliter Fiat by mal poskytovať výkon 125 kW a krútiaci moment 360 Nm.

Fiat Freemont absolvuje debut v marci na ženevskom autosalóne a do predaja by sa mohol dostať v júni 2011.

debata chyba
Články podľa značiek