Maserati zvoláva do servisov 40 tisíc áut. Hrozí im požiar

Len pár dní po Audi, ktoré ohlásilo zvolávaciu akciu na 500 000 áut, aj z dôvodu rizika vzniku požiaru, hlási podobný problém taliansky prémiový výrobca Maserati. V USA musí povolať do servisov modely Quattroporte, Ghibli a Levante.

13.02.2017 16:00
Maserati - motor Foto:
Zvolávacia akcia sa týka najmä modelov Quattroporte a Ghibli, ktorým hrozí únik paliva.
debata (2)
Stáva sa to aj prémiovým značkám. Jednoducho, občas sa stane chyba, ktorá môže viesť ku katastrofe. Po Audi, ktoré len nedávno oznámilo, že musí v USA opraviť približne pol milióna áut, ktoré majú problém mimo iného aj s čerpadlom chladiacej kvapaliny, čo môže viesť k prehriatiu motora a následne k požiaru, má podobný problém Maserati.

Týka sa 39 381 áut predaných v USA. Konkrétne modelov Quattroporte, Ghibli a nového SUV Levante, vyrobených v rokoch 2014 až 2017. Tie budú musieť navštíviť servis. Dôvodom je možný skrat v systéme elektrického ovládania sedadiel. Oznámila to americká agentúra pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA. Horšie je, že 11 000 modelov Quattroporte a Ghibli môže začať horieť. Hrozí im totiž únik paliva.

Pre Maserati to nie je zďaleka prvá zvolávacia akcia. Vlani v máji musela pozvať do servisov 20 000 majiteľov modelov Quattroporte a Ghibli, kvôli problémom so zadným kolesom a o dva mesiace skôr zas 28 235 vozidiel, kvôli možnému zaseknutiu brzdového a plynového pedálu. Dôvod bol prozaický, nevhodne navrhnutá podlahová rohož.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Maserati #zvolávacia akcia
Články podľa značiek