Wards Auto: Toto je 10 najlepších interiérov roku 2017

Americká organizácia Wards Auto zverejnila najlepšie hodnotené interiéry áut pre rok 2017. Prvé husle hrajú opäť drahé prémiové modely. Sedem značiek je ale v zozname prvýkrát. A to je dobré.

20.04.2017 12:00
Mazda CX-9 Foto:
Porota brala do úvahy estetiku, komfort, ergonómiu, kvalitu spracovania a použitých materiálov a tiež to, nakoľko prívetivé sú elektronické palubné systémy.
debata
Už po siedmy raz americká organizácia Wards Auto zverejnila výsledky ankety najlepších interiérov áut. Nejde o rebríček, ale jednoducho zoznam desiatich najlepších interiérov. Hodnotené mohli byť len autá, ktoré sú úplne nové alebo výrazne modernizované. Porota pritom berie pri svojom posudzovaní do úvahy estetiku, komfort, ergonómiu, kvalitu spracovania a použitých materiálov a tiež to, nakoľko prívetivé sú elektronické palubné systémy. Práve tie robia totiž užívateľom v posledných rokoch najväčšie starosti. Podľa editorky Wards Auto, Drew Winter, sa organizácia snaží každý rok zostaviť rozmanitý zoznam, ktorý obsahuje čo najviac automobilových tried, segmentov a cenových kategórií. Je pravda, že tak ako každý rok, sa na špičku dostávajú zväčša drahé prémiové značky. Nie inak je tomu teraz, i keď cenové rozpätie siaha od 29 260 dolárov za Subaru Impreza až po 278 730 dolárov za ultraluxusné britské SUV Bentley Bentayga. Podľa Wards Auto je však pozitívne, že medzi značkami je sedem, ktoré v zoznamoch v minulých rokoch nefigurovali.

„Fakt, že sedem značiek je celkom nových, je jasným dôkazom pokroku naprieč celým automobilovým priemyslom,“ komentuje zoznam Drew Winter. „Potenciálni zákazníci si vo všetkých segmentoch zaslúžia funkčné a krásne interiéry,“ dodáva. Automobilovým výrobcom teda neostáva nič iné, ako sa prispôsobiť. Kým v minulých rokoch dominovali najlepšie hodnoteným interiérom značky Audi, BMW, Mercedes-Benz, Cadillac, Lexus či Mazda a Honda, teraz sú tu z nich len tri. Celkovo bolo do súťaže prihlásených 31 áut.

A ktoré zvíťazili? Uvádzame ich v abecednom poradí aj so stručným opisom silných stránok.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia Alfa Romeo Giulia
Odborná jury ocenila volant inšpirovaný... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia Odborná jury ocenila volant inšpirovaný monopostmi F1 a sedadlá v krémovej koži, čo je vraj ideálna kombinácia športového dizajnu a talianskeho štýlu. Alfa zaujala aj intuitívnym ovládaním a kvalitou spracovania.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga Foto: Bentley
Bentley Bentayga Bentley Bentayga
Podľa Wards Auto je síce britské luxusné SUV... Foto: Bentley
Bentley Bentayga Podľa Wards Auto je síce britské luxusné SUV hriešne drahé, ale vo svojom segmente jednoducho udáva trend. Zvlášť veľkú pochvalu si zaslúžila jemne spracovaná koža a bohatá výbava. Napríklad masážne sedadlá, multimediálny systém pre oba rady sedadiel a úžasný audiosystém.

Buick LaCrosse

Buick LaCrosse Foto: Buick
Buick LaCrosse Buick LaCrosse
Tento typický americký rodinný sedan vytvára v... Foto: Buick
Buick LaCrosse Tento typický americký rodinný sedan vytvára v mimoriadne priestrannom interiéri napojením palubnej dosky na výplne dverí pokojnú atmosféru, ktorú zdokonaľuje neutrálna koža s hnedými akcentmi. Porota tiež ocenila výnimočne rýchle spárovanie mobilných telefónov s infotainmentom a bezpečnostné asistenčné systémy.

Honda CR-V

Honda CR-V Foto: Honda
Honda CR-V Honda CR-V
Nová generácia síce ešte nestihla doraziť do... Foto: Honda
Honda CR-V Nová generácia síce ešte nestihla doraziť do Európy, ale v USA už stihli oceniť jej interiér. A to najmä vďaka prémiovému spracovaniu, dizajnovej čistote, funkčnosti ergonómie a kvalite materiálov. Japonské SUV tiež nadchlo priestorom a akustickým komfortom.

Lexus LC

Lexus LC 500 Foto: Lexus
Lexus LC 500 Lexus LC 500
Luxusné japonské kupé má podľa poroty dych... Foto: Lexus
Lexus LC 500 Luxusné japonské kupé má podľa poroty dych berúci interiér, ktorý dokáže zapôsobiť aj v základnej farebnej kombinácii. Ergonómia, kvalita, akustický komfort, to všetko je na špičkovej úrovni, rovnako ako ovládanie multimediálneho rozhrania prostredníctvom joysticku.

Lincoln Continental

Lincoln Continental Foto: Lincoln
Lincoln Continental Lincoln Continental
Vlajková loď Fordu má prispieť k oživeniu jeho... Foto: Lincoln
Lincoln Continental Vlajková loď Fordu má prispieť k oživeniu jeho najluxusnejšej značky. Podľa Wards Auto sa to môže podariť práve vďaka nádhernej kabíne, ktorá prechádza prísnou kontrolou kvality už v procese výroby. Na interiéri to je vraj jasne poznať. Stehy čalúnenia sú jednoducho dokonalé, rovnako ako lícovanie jednotlivých dielcov kabíny.

Maserati Levante

Maserati Levante Foto: Maserati
Maserati Levante Maserati Levante
Jedno z najdrahších áut zoznamu má interiér,... Foto: Maserati
Maserati Levante Jedno z najdrahších áut zoznamu má interiér, ktorý je nielen krásny, ale prispôsobený tak, že vodič má po ruke všetko potrebné. Nielen veľké pádla na ovládanie prevodovky, ale aj intuitívny multimediálny systém. O kvalite spracovania niet najmenších pochybností.

Mazda CX-9

Mazda CX-9 Foto: Mazda
Mazda CX-9 Mazda CX-9
Jeden z mála neprémiových modelov zaujal... Foto: Mazda
Mazda CX-9 Jeden z mála neprémiových modelov zaujal výborne riešeným 7-miestnym interiérom. Je praktický, variabilný, dostatočne priestranný pre posádku aj batožinu a navyše pekný a štýlový. Mazda dokonca použila namiesto plastových náhrad na dekorácie skutočný hliník a ružové drevo. Tak ako to zväčša robia len prémiové značky.

Mini Countryman

Mini Countryman Foto: Mini
Mini Countryman Mini Countryman
Britská novinka prináša konečne to, čo... Foto: Mini
Mini Countryman Britská novinka prináša konečne to, čo predchádzajúcej generácii terénneho Mini chýbalo – priestor. Zároveň si ale kabína uchováva charakteristický štýl a vtipné detaily, ako kruhovú stredovú konzolu alebo kolískové ovládače pripomínajúce kokpit lietadiel.

Subaru Impreza

Subaru Impreza Foto: Subaru
Subaru Impreza Subaru Impreza
Nový japonský sedan bol najlacnejším z... Foto: Subaru
Subaru Impreza Nový japonský sedan bol najlacnejším z najlepšie hodnotených áut. Napriek tomu dokázal zaujať jeho interiér redukciou mechanických tlačidiel v rozumnej miere a dobrou ergonómiou. Ľahko ovládaný je aj jeho multimediálny systém. Sedadlá navyše poskytujú veľmi dobrú bočnú oporu. Wards Auto tvrdí, že sa ešte nestretlo so žiadnym iným kompaktným modelom, ktorý by sa medzigeneračne tak veľmi zlepšil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #Wards Auto
Články podľa značiek