Autoblog: Toto je TOP 10 interiérov podľa Američanov. Väčšinu poznáme

Toto hodnotenie síce prichádza spoza Atlantiku, ale pre Európanov nie je irelevantné. Z desiatich najlepšie hodnotených interiérov pripadá totiž až šesť autám zo starého kontinentu. A až osem modelom dostupným v Európe.

16.11.2018 12:00
debata
Ak vám interiér  „nesadne“, nebudete s autom... Foto: Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach S Ak vám interiér „nesadne“, nebudete s autom nikdy spokojní.

Auto si môžete obľúbiť z rôznych dôvodov. Napríklad pre výkon, jazdné vlastnosti, dizajn či bezpečnosť. Ale zvlášť dôležitý je interiér. Ak vám „nesadne“, nebudete nikdy spokojní. Autá totiž používame zvnútra. Sedíme v nich, dotýkame sa ich a tiež cítime vôňu materiálov. To všetko je dôležité z hľadiska vnímania kvality. Práve na to sa pozrel americký Autoweb a vybral desať áut, ktoré spĺňajú podľa neho tie najvyššie kritériá. Nielen z hľadiska dizajnu, kvality spracovania a materiálov, ale aj z hľadiska ergonómie a užívateľského komfortu.

Autá s najlepšími interiérmi sú zoradené abecedne. Nejde o poradie. Dobrou správou je, že až osem z uvedených modelov sa predáva v Európe a šesť je priamo európskych. Nie každé si však môžete dopriať. Už len z dôvodu ceny. V zozname nájdeme Mercedes-Maybach či Lamborghini. To ale neznamená, že kvalitné interiéry musia mať len drahé autá. Dôkazom je napríklad švédske kombi Volvo V60 alebo relatívne dostupné kupé Audi TT. Aj ony vedia poskytnúť majiteľom špičkové „služby“.

Audi TT

Audi TT Foto: Audi
Audi TT Audi TT

Kompaktné kupé síce neexceluje v oblasti materiálov, ale dizajn kabíny, technológie a ergonómia sú presvedčivé. Zvlášť nadchne virtuálnym kokpitom, ktorý zastupuje aj úlohu multimediálneho rozhrania. V strede palubnej dosky preto našli miesto tri turbínové prieduchy ventilácie s očarujúcimi integrovanými displejmi. Interiér preto pôsobí veľmi jednoducho, funkčne a čisto, tak ako sa na športové auto patrí.

BMW i3

BMW i3 Foto: BMW
BMW i3 BMW i3

Kabína mníchovského elektromobilu pôsobí futuristicky. Kombinuje recyklované materiály s ultramoderným karbónom či klasickým drevom. Je navyše priestranná a praktická. Klasické prístroje nahrádzajú displeje a multimédiá s plnou konektivitou. V tomto aute si naozaj pripadáte výnimočný.

Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan Lamborghini Huracán

Interiér tohto superšportu si ľahko pomýlite s kokpitom bojového lietadla. Napriek futuristickým tvarom však dokonale spĺňa funkcie očakávané od adrenalínového kupé. Kontrastne sfarbené prepínače dôležitých prvkov zjednodušujú ovládanie. Zvlášť efektný je červený kryt štartovacieho tlačidla.

Range Rover Velar

Range Rover Velar Foto: Range Rover
Range Rover Velar Range Rover Velar

Luxusné SUV stavilo na minimalistické tvary kombinované s modernými technológiami a špičkovými materiálmi. Záplavu kože a dreva dopĺňajú dotykové displeje s hmatovou reakciou, ale aj klasické tlačidlá. Originálne sú perforácie čalúnenia evokujúce britskú vlajku.. Navyše je tu excelentný priestor a prémiové ticho.

Lexus LC 500

Lexus LC Foto: Lexus
Lexus LC Lexus LC

Japoncom sa podarilo v LC skĺbiť originálne, neopozerané tvary s materiálmi typickými pre japonskú remeselnú výrobu. Zvlášť nadchne kontrast medzi oranžovým semišovým poťahom dverí a modrými lakťovými opierkami. Tento interiér naozaj hrá farbami. A potom je tu kompaktný prístrojový panel s najdôležitejšími údajmi, kombinovaný s obrovským displejom multimédií, ovládaných cez touchpad.

Lexus LS 500

Lexus LS Foto: Lexus
Lexus LS Lexus LS

Aj luxusná limuzína od Lexusu hýri nápadmi. Tvarmi, farbami a materiálmi sa zásadne odlišuje od konkurenčných prémiových sedanov. V kabíne LS vytvoril Lexus špecifickú atmosféru. Spracovanie je pritom na špičkovej úrovni. Doménou je gigantický displej, siahajúci až pred spolujazdca, a úzke prieduchy ventilácie s lamelami, prechádzajúcimi takmer celou šírkou palubnej dosky.

Lincoln Navigator Black Label

Lincoln Navigator Foto: Lincoln
Lincoln Navigator Lincoln Navigator

Obrovskému americkému SUV sa podarilo skĺbiť v limitovanej edícii Black Label tradičný dizajn so špičkovými materiálmi. Plasty nahradila záplava kože a dreva. Sedadlá, či skôr kreslá, poskytujú mimoriadny komfort. O priestore nehovoriac. Ocenenie si zaslúži aj remeselné spracovanie a ohlas infotainmentu, zobrazovaného na veľkých displejoch.

Mercedes-Maybach S

Mercedes-Maybach S Foto: Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach S Mercedes-Maybach S

Vrchol ponuky zo Stuttgartu nemá slabé miesto. V tejto kabíne sa cítite ako v bavlnke. Vyhrievané sú dokonca aj lakťové opierky a o masáž sa starajú „lávové“ kamene. Nohy sa zaboria do luxusných kobercov s vysokým vláknom. Všade vládne vôňa kože, kombinovanej s drevom, kovovými brúsenými detailmi či dokonca diamantmi.

Dodge Ram 1500 Limited

Dodge Ram 1500 Foto: Dodge
Dodge Ram 1500 Dodge Ram 1500

Tento americký full-size Truck sa ocitol v zozname najlepších interiérov vďaka limitovanej edícii, ktorá nahradila fádne plasty kožou a drevom. Nevyhýba sa ani modernému infotainmentu. Má virtuálny kokpit a vertikálne umiestnené multimediálne rozhranie konkurujúce svojou uhlopriečkou Tesle S. Vďaka tomu je manipulácia s ním mimoriadne komfortná.

Volvo V60

Volvo V70 Foto: Volvo
Volvo V70 Volvo V70
Švédske kombi sa nehrá na extra luxus a nestojí toľko ako Maybach či BMW. Napriek tomu prináša v kabíne priam relaxačnú atmosféru. Jednoduchosť tvarov mu prospieva v kombinácii so svetlými materiálmi. Jednoducho, menej býva niekedy viac. To je švédsky recept na estetiku. Ergonómia aj celkové spracovanie sú pritom bez chýb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #Autoblog
Články podľa značiek