TÜV: Týchto starých a lacných áut sa naozaj báť nemusíte

Nechcete minúť v bazári viac ako 5- či 8-tisíc eur a pritom mať istotu, že auto z druhej ruky vám bude ešte dlho dobre slúžiť? Tak toto je deväť typov podľa štatistík nemeckých staníc TÜV. Nájdete tu nadpriemerne spoľahlivé autá vrátane roadsterov, SUV aj klasických hatcchbackov.

14.05.2021 05:00
debata (10)
Sú autá, pri ktorých neplatí úmera, že staré... Foto: AAA Auto
AAA Auto - autobazár Sú autá, pri ktorých neplatí úmera, že staré znamená nespoľahlivé. Niektoré dokážu dobre slúžiť aj po desiatich či pätnástich rokoch.

Kúpa starého auta so sebou prináša riziká. Obmedziť ich však môžete výberom modelu, ktorý má spoľahlivosť takpovediac v krvi. A nemusí byť drahé. V cene novej Dacie Sandero si môžete dopriať nielen dostatok priestoru, ale dokonca aj emócií. Samozrejme, ak túžite po prémiovej značke, musíte akceptovať vyšší vek. Lenže týmto deviatim autám vysoký vek naozaj neprekáža. Vyplýva to z dlhodobých štatistík nemeckého TUV Reportu.

AAA Auto - autobazár Čítajte viac TUV Report 2021: Toto sú najspoľahlivejšie ‘jazdenky‘ do 5 000 eur. Áno, aj také sú

Aj po desiatich či dokonca pätnástich rokoch dokážu spoľahlivo slúžiť ďalšie desaťtisíce kilometrov. Pozor si treba dávať len na niektoré chronické nedostatky, no tie nemusia nutne znamenať veľké investície, pre ktoré by ste kúpu oľutovali. Lepšie je však vybrať si o čosi drahší exemplár, nech sa servisu radšej vyhnete. Preto uvádzame aj cenu, za ktorú sú dostupné kusy v dobrom stave.

Honda CR-V (RE5) – 2006 – 2012

Tomuto praktickému SUV vysoký vek neprekáža. Je nadpriemerne spoľahlivé. Stretnúť sa môžete nanajvýš s problémom chybného riadenia. Solídne exempláre kúpite od 5 100 eur.

Honda CR-V Foto: Honda
Honda CR-V Honda CR-V

Mercedes-Benz A (W169) – 2004 – 2012

Aj tento revolučný „baby Benz“ patrí na špičku spoľahlivosti. Problémy môže spôsobiť len brzdová sústava. Inak exceluje v benzínových a dokonca aj v naftových verziách. Solídne exempláre kúpite od 4 700 eur.

Mercedes-Benz A Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A Mercedes-Benz A

Ford Fusion – 2002 – 2012

Tento Ford nechá síce vaše emócie chladnými, no budete ho milovať kvôli praktickej karosérii a výnimočnej spoľahlivosti. Len radšej dajte ruky preč od verzií s automatickou prevodovkou Durashift. Solídne exempláre kúpite od 1 600 eur.

Ford Fusion Foto: Ford
Ford Fusion Ford Fusion

Audi TT (8J) – 2006 – 2014

S týmto autom si stále užijete. Vyzerá úžasne, jazdí skvelo a navyše neskrýva žiadne veľké nástrahy. Voliť pritom môžete benzínové aj dieselové verzie. Solídne exempláre kúpite od 7 000 eur.

Audi A4 Foto: Audi
Audi A4 Audi A4

VW Golf Plus – 2004 – 2014

Táto nemecká kvalita sa naozaj oplatí. Praktickejšia verzia Golfu sa už roky umiestňuje na špičke tabuľky spoľahlivosti. Opäť platí, že báť sa nemusíte ani naftových modifikácií. Solídne exempláre kúpite od 3 000 eur.

VW Golf Plus Foto: Volkswagen
VW Golf Plus VW Golf Plus

Mercedes-Benz SLK (R171) – 2004 – 2010

Ani tento roadster so skladacou strechou nemusí byť drahý. Pritom vám prinesie aj po rokoch úsmev na tvári. Nemeckí experti k nemu nemajú výhrady. Navyše majú aj staršie kusy málo najazdených kilometrov, takže ďalšie bezproblémové čakajú na vás. Solídne exempláre kúpite od 7 800 eur.

Mercedes-Benz SLK Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SLK Mercedes-Benz SLK

Audi A4/A5 (B7) – 2005 – 2008

Tento nemecký sedan či kombi strednej triedy nestihol ani len zostarnúť. Ponúka stále prémiový dizajn a kvalitu. Pozor si treba dať len na prednú nápravu, ktorej výdrž je problematická. Solídne exempláre kúpite od 6 300 eur.

Audi A4 Foto: Audi
Audi A4 Audi A4

Audi A3 (8J) – 2009 – 2012

Prémiový súrodenec Golfu ukazuje naplno svoje prednosti. Je stále sviežim a praktickým autom, ktoré si môžete dopriať v 3– aj 5-dverovej verzii Sportback. Poteší kvalitou spracovania aj spoľahlivosťou. Problémy sa môžu objaviť s odpružením. Solídne exempláre kúpite od 2 600 eur.

Audi A4 Foto: Audi
Audi A4 Audi A4

VW Golf (VI) – 1997 – 2006

Európsky bestseller si môžete dopriať za pár eur. Šiesta generácia je naozaj kvalitná. Interiér stále poteší solídnym spracovaním. Vyhnúť sa treba len verziám s motorom 1,2 TSI a prípadne 1,4 TSI, ktoré mali chronické problémy s rozvodmi. Solídne exempláre kúpite od 4 300 eur.

VW Golf Foto: Volkswagen
VW Golf VW Golf

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Audi #Honda #Ford #VW #spoľahlivosť #TÜV #mercedes.Benz
Články podľa značiek