TÜV: Toto je 10 najmenej spoľahlivých áut. Známi ‘hriešnici’ a jedno prekvapenie

Kúpa auta z druhej ruky je lákavá pre nižšiu obstarávaciu cenu a okamžitú dostupnosť. Lenže naoko výhodná ponuka nemusí vždy skončiť dobrou kúpou. Pri týchto modeloch sa treba mať obzvlášť na pozore.

09.08.2022 06:00
TÜV Report 2016 Foto:
Technickú kontrolu absolvujú v Nemecku ročne milióny áut, čo TÜV Reportom dodáva potrebnú váhu.
debata (16)

Sieť nemeckých staníc technických kontrol TÜV pravidelne uverejňuje tzv. TÜV Reporty, v ktorých hodnotí autá podľa nedostatkov odhalených technikmi počas povinných previerok. Ide o objektívnu štatistiku zameranú len na kontrolu zákonom stanovených oblastí, no na druhej strane technickú kontrolu absolvujú ročne milióny áut, čo výsledkom dodáva potrebnú váhu.

TUV Report 2012 ilustracni 10 800 600 Čítajte aj TÜV 2022: Pri týchto ojazdených SUV sa treba mať na pozore. Sú najmenej spoľahlivé

Ide teda o vítaného pomocníka pre záujemcov o kúpu jazdených áut. Buď sa môže zamerať na modely, ktoré vykazujú minimálnu poruchovosť, alebo sa vyhnúť tým, ktoré sú štatisticky poruchovejšie. My sme sa tentoraz pozreli na druhú oblasť. V nasledujúcom zozname uvádzame modely, ktoré bez ohľadu na vek dosiahli najhoršie výsledky z hľadiska poruchovosti spolu z ich najčastejšími neduhmi.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #TÜV #spoľahlivosť áut #TÜV Report #TUV report 2022
Články podľa značiek