Wirless MirrorLink: Škoda má bezdrôtové prepojenie mobilu

26.02.2016 16:00
Škoda - Wireless MirrorLink Foto:
Na plnohodnotné prepojenie smartfónu s audiosystémom vozidla cez MirrorLink slúžil doteraz kábel. Po novom by ste mohli mať telefón vo vrecku. O spojenie sa postará wi-fi.
Na kongrese Mobile World Congress (MWC) v Barcelone ukázala Škoda novú technológiu Wireless MirrorLink, ktorá umožní plnohodnotné prepojenie telefónu s multimediálnym systémom vozidla, a to bez kábla. Využije na to wi-fi.

Už dnes môžu byť takmer všetky modely Škody od Fabie až po Superb vybavené na želanie technológiou MirrorLink, ktorá umožňuje prehliadať a pracovať s obsahom smartfónu priamo na displeji vozidla. Podporovaná je mobilnými telefónmi s platformou Android a funguje okrem iného v smartfónoch značiek Samsung, LG, Sony a HTC. Škoda integrovala MirrorLink do paketu SmartLink, Android Auto a Apple CarPlay. Toto spojenie je však vždy uskutočnené prostredníctvom ká­bla.

Na kongrese Mobile World Congress (MWC), ktorý sa koná od 22. februára v Barcelone, predstavila však Škoda novú technológiu Wireless MirrorLink, čo je ďalší vývojový stupeň súčasného riešenia. Bezdrôtové prepojenie telefónu so systémom infotainmentu vyvinula Škoda so spoločnosťami TechniSat a RealVNC. Systém nahrádza tradičný kábel wi-fi. Telefón tak môže zostať vo vrecku alebo ho možno vložiť do Phoneboxu s indukčným nabíjaním, ktorý už nájdete napríklad vo vlajkovej lodi Superb.

MirrorLink premení telefón na mediálny server, keďže prenáša na dotykovú obrazovku uloženú hudbu a rad aplikácií. Medzi nimi aj internetové služby, ako je WebRadio, informácie o počasí, audioknihy, navigáciu a informácie o parkoviskách. K dispozícii sú tiež MirrorLink aplikácie ako Škoda MFA Pro alebo Škoda Drive. Vodič ich môže ovládať cez dotykovú obrazovku, ozvučenie zaistí palubný audiosystém.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ