Kia GT 2017: Najrýchlejší model láka na prvé detaily

Tomáš Andrejčák | 05.01.2017 16:00
Kia GT - 2017 Foto:
Na dizajne nového 4-dverového GT sa Kia doslova ,,vybláznila“. Podľa šéfa dizajnu Petra Shrayera má toto auto celkom zmeniť pohľad na imidž značky. Napokon dostane klasický zadný náhon.
Už len zopár dní ostáva do premiéry najštýlovejšej a tiež najrýchlejšej Kie všetkých čias. Automobilka na to upozorňuje sériou snímok s detailmi.

Novinka Kie mieri medzi módne 4-dverové kupé. A k tomu všetkému dostane zadný náhon. Napokon, požičia si platformu z prémiového Genesisu G70. Pod kapotou však nevyužije dvakrát preplňovaný 6-valec s objemom 3,3 litra a výkonom 294 kW, ako sa pôvodne predpokladalo, ale 4-valcové turbo s výkonom vysoko nad 200 kW. Aj s ním si bude môcť nové GT pokojne zasúťaží s konkurenciou, ako je pripravovaný Volkswagen Arteon, Mercedes-Benz CLS, Audi A7 Sportback či BMW 4 Gran Coupé.

Výkon preplňovaného 4-valca má dosiahnuť... Foto: Kia
Kia GT - 2017 Výkon preplňovaného 4-valca má dosiahnuť minimálne 220 kW. Horúcu krv naznačia dvojité koncovky výfukov.

Podľa kórejskej automobilky zvládne jej nové kupé akceleráciu na stovku za 5,1 sekundy, takže pôjde o vôbec najrýchlejšiu Kiu všetkých čias. Maximálna rýchlosť by mohla atakovať hranicu 250 km/h, teda ak ju neskrotí obmedzovač. O dizajne si môžeme spraviť bližší obraz jednak z uniknutej snímky z výroby a jednak vďaka prvým oficiálnym fotografiám detailov. Šéf dizajnu Peter Schrayer tvrdí, že Kia GT, inšpirovaná rovnomenným konceptom z roku 2011, globálne zmení imidž značky. "Nebudete mi veriť, ako veľmi som z tohto auta nadšený,“ dodal.

Zdá sa, že Kia sa s novinkou naozaj pohrala. Očakávať môžeme plástový výplet tigrej masky, odvetrávacie otvory v blatníkoch, dvojité výfuky aj nápadnú grafiku svetiel.
Kia GT - 2017
Kia GT - 2017
+5Kia GT - 2017

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ