Majitelia Bentleyov už nemusia nikdy tankovať. Zatiaľ v Kalifornii

Tomáš Andrejčák | 11.01.2017 12:00
Bentley - tankovanie Filld Foto:
Miesto toho, aby museli majitelia Bentleyov strácať čas na „pumpách", príde čerpacia stanica za nimi.
Nie, teraz nehovoríme o elektromobiloch. Jednoducho Bentley sa rozhodol ponúknuť novú službu dotankovania vozidla. Majitelia luxusných limuzín a SUV Bentayga tak ušetria čas. „Pumpa“ príde za nimi.

K luxusným autám patria aj nadštandardné služby. Napríklad 24-hodinová bezplatná asistencia v prípade problémov, zabezpečenie ubytovania, prevzatie a odovzdanie vozidla priamo v bydlisku, ak má auto absolvovať záručnú prehliadku alebo servis. Lenže služba, ktorú zavádza britský Bentley v USA, tu ešte nebola. Rozhodol sa šetriť čas majiteľom svojich luxusných vozidiel tým, že ich zbaví nutnosti chodiť na čerpacie stanice. Autá natankuje za nich.

„Stále skúmame možnosti, ako našim zákazníkom ponúknuť služby na mieru, ktoré im doprajú ten najvyšší komfort a viac času,“ hovorí k téme novej služby produktový a marketingový manažér automobilky Christopher Georges. Princíp je jednoduchý. Stačí mať v smartfóne aplikáciu Filld for Bentley. Pomocou nej si majiteľ vozidla objedná, kde a kedy má byť jeho auto dotankované. O všetko ostatné sa postará automobilka, ktorá zabezpečuje službu s americkým start-upom Filld.

Pri dotankovaní vozidla nie je nutná prítomnosť... Foto: Bentley
Bentley - tankovanie Filld Pri dotankovaní vozidla nie je nutná prítomnosť majiteľa auta. Celý proces prebehne vďaka mobilnej aplikácii.

K vozidlu sa dostaví malá cisterna a nádrž doplní požadovaným množstvom a druhom paliva. Nutná nie je dokonca ani osobná prítomnosť majiteľa. Presnú polohu vozidla zistí systém pomocou GPS. Prevádzkovateľ služby bude mať zároveň oprávnenie otvoriť kryt a hrdlo nádrže. Aj tento proces prebehne pomocou mobilnej aplikácie, podobne ako samotná platba za službu a palivo.

V budúcnosti plánuje Bentley zjednodušiť systém tým, že vozidlo požiada o dotankovanie samo. V takom prípade by už majitelia Bentleyov nemuseli nikdy jazdiť k čerpacím staniciam. Podľa automobilky vyvolala nová služba pozitívny ohlas. Zatiaľ však funguje len v slnečnej Kalifornii. Neskôr ju britský výrobca luxusných vozidiel plánuje rozšíriť aj do iných amerických štátov.
Bentley - tankovanie Filld
Bentley - tankovanie Filld
+2Bentley - tankovanie Filld

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ