Hyundai Mobile: Auto ako časť obývačky? Korejci to myslia vážne

Tomáš Andrejčák | 12.01.2017 12:00
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017 Foto:
Dizajnéri Hyundaia si predstavujú, že po prepojení vozidla s domom sa môže stať jeho interiér súčasťou domu. Po príjazde by ste jednoducho vstúpili priamo do obývačky.
Mali sme tu už „bláznov“, ktorí milujú svoje autá tak, že ich parkujú priamo v obývačke, aj autá, ktoré chcú byť pohodlné ako vaša domácnosť. No Hyundai ide ešte ďalej. Chce prepojiť auto priamo s interiérom.

Na výstave spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas uvoľnil Hyundai uzdu svojej fantázii. Predstavil tu originálny koncept vozidla, ktoré by sa mohlo stať priamo súčasťou vášho domova. Vízia má názov Hyundai Mobile. Nejde ale o predstavu, že budete vaše vozidlo parkovať v obývačke. To nie. Auto by ostalo parkovať pri dome, lenže po otvorení veľkých bočných dverí a uvoľnení špeciálne tvarovaného otvoru v stene by sa jednoducho stalo integrálnou súčasťou interiéru.

Vylúčené nie je ani použitie sedadiel ako... Foto: Hyundai
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017 Vylúčené nie je ani použitie sedadiel ako interiérového nábytku.

Čo by to znamenalo v praxi? Jednoducho by ste si mohli už pri odchode z práce obuť papuče. Po príchode domov by ste vystúpili z vášho Hyundaia priamo do obývačky. A dokonca mohli použiť sedadlo z auta ako kus interiérového nábytku. Navyše by vás vozidlo cestou domov naladilo po ťažkej práci do dobrej nálady. Napríklad pomocou vhodného výberu ambientného podsvietenia, hudbou, masážou a správnou pozíciou za volantom. O to viac, ak by sa riadenie spoliehalo na autopilota.

Je to koniec garáží? To asi ešte nie. Myšlienka je to síce pekná, ale k realite má predsa len ešte veľmi ďaleko.
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017
+5Hyundai Mobile Vision Concept - 2017

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ