Mercedes má problém. Do servisov mieri milión áut. Hrozí požiar

ČTK/AP | 09.03.2017 19:00
Mercedes-Benz - logo Foto:
Riziko požiaru má hroziť vo vozidlách Mercedes-Benz tried C, CLA, GLA a GLC vyrobených v rokoch 2015 až 2017.
Nemecká automobilka Daimler zvolá do servisov po celom svete jeden milión novších áut značky Mercedes-Benz. Dôvodom je riziko vznietenia. Výrobca má už správy o 51 požiaroch.

Dôvodom problému je podľa Daimlera zrejme chybná poistka. V súvislosti s problémom nemá spoločnosť zatiaľ žiadne správy o zraneniach či úmrtiach. Z 51 požiarov bolo 30 hlásených v Spojených štátoch amerických. Kontrola sa týka novších modelov vrátane modelového roku 2017. Automobilka dodala, že v USA začne zvolávať postihnuté autá na kontrolu v júni, keď bude mať k dispozícii nové súčiastky.

Pri ešte nepredaných autách bude oprava uskutočnená ešte pred predajom. Za Atlantikom zvolá automobilka do servisov 307 629 vozidiel. Podrobnosti o tom, koľko ich bude v iných krajinách, zatiaľ neuviedla. Agentúra AP však zverejnila, že kontrola sa dotkne osobných aj športovo-úžitkových (SUV) vozidiel tried C, E, CLA, GLA a GLC vyrobených v rokoch 2015 až 2017. Porucha je podľa nej v štartéri, ktorý sa môže prehriať a spôsobiť požiar.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ