Cestu R1 od Nitry po Tekovské Nemce sprevádzkujú 28. októbra

Koncesionár PPP projektu Granvia a ministerstvo dopravy sa vzájomne dohodli na dátume uvedenia troch úsekov do predčasného užívania.

21.10.2011 16:00
Diaľnica R1 Foto:
Cestovanie z Nitry bude od 28. októbra rýchlejšie.
debata

Rýchlostná cesta R1 od Nitry po Tekovské Nemce bude uvedená do prevádzky 28. októbra tohto roku. Koncesionár PPP projektu Granvia a ministerstvo dopravy sa vzájomne dohodli na dátume uvedenia troch úsekov do predčasného užívania.

Rýchlostná cesta R1 PPP Nitra – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat, prvý PPP projekt takého rozsahu v histórii Slovenska, je realizovaná na základe Koncesnej zmluvy uzatvorenej medzi Slovenskou republikou, zastúpenou Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a spoločnosťou Granvia a.s., ako koncesnou spoločnosťou, ktorej akcionármi sú spoločnosti Vinci Concessions a Meridiam Infrastructure. V rámci tohto PPP projektu má koncesionár povinnosť zabezpečiť financovanie, projektovanie, výstavbu a nasledujúcu 30-ročnú prevádzku a údržbu štyroch úsekov rýchlostnej cesty R1.

Od uvedenia úsekov do predčasného užívania sa o ich údržbu a prevádzku bude starať spoločnosť Granvia Operation. "Sme presvedčení, že prevádzkovateľ odvedie skvelú prácu. Spoločnosť Granvia Operation bude vo svojej práci uplatňovať dlhoročné know-how skupiny Vinci, ktorá vo Francúzsku spravuje 2 500 km diaľnic a rýchlostných ciest,“ povedal riaditeľ spoločnosti Granvia Eric Delobel.

PPP projekt rýchlostnej cesty R1 Nitra -Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat je rozdelený na štyri úseky. Prvé tri úseky Nitra – Selenec, Selenec – Beladice a Beladice – Tekovské Nemce budú odovzdané do predčasného užívania 28. októbra tohto roku, úsek Banská Bystrica – severný obchvat v júli 2012. Tri nové úseky rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami mali byť pôvodne odovzdané do predčasného užívania 28. septembra, ich odovzdanie zdržala meškajúca dokumentácia.

debata chyba
Články podľa značiek