Opel ukázal ďalšiu fotografiu konceptu Monza

Opel sa chystá na frankfurtský autosalón. Hlavným lákadlom na jeho stánku bude koncept veľkého kupé Monza.

08.08.2013 16:00
Opel Monza Concept Foto:
Opel Monza má oživiť spomienky na veľké kupé s bleskom v znaku, ktoré vyrábal v rokoch 1978 až 1986. A tiež naznačiť dizajn budúcich modelov od Oplu.
debata

Zatiaľ o ňom prakticky nič neprezradil, ale vzhľadom k názvu, ktorý je v histórii Opla spojený v rokoch 1978 až 1986 s komfortným GT, odvodeným z reprezentatívnej limuzíny Opel Senator, pôjde opäť o veľké kupé. Z doteraz zverejnených fotografií však stále nie je zrejmé, či bude mať dvoje alebo štvoro dverí, tak ako to dnes diktuje móda.

S výrobou Monzy automobilka pravdepodobne nepočíta. Podľa Opla má totiž tento koncept celkom inú úlohu. Predstavuje nový štylistický jazyk, ktorý zásadným spôsobom ovplyvní dizajn budúcich generácií modelov s bleskom v znaku. Jeho osud bude teda podobný, ako osud starších štúdii Oplu na tému kupé. Napríklad konceptov Opel Flextreme GT/E, alebo Opel GTC.

A keďže Monza bola v roku 1978 prvým sériovo vyrábaným automobilom s digitálnym združeným prístrojom, prinesie vraj aj tá novodobá úplne nové rozhranie HMI slúžiace na zábavu a komunikáciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Monza #Concept #koncept #kupé
Články podľa značiek