Volvo XC Coupé: Druhý z troch konceptov predstaví Volvo v Detroite

Volvo plní svoj sľub. Po nádhernej ženevskej štúdii Coupé Concept, inšpirovanej legendárnym Volvom P1800, prichádza na rad druhý z trojice ohlásených konceptov. Tentoraz na tému crossoveru. Predstaví sa už o pár dní na najväčšom americkom autosalóne v Detroite.

13.12.2013 16:00
Volvo XC Coupé Concept Foto:
Tvar prednej časti naznačuje podobu nového SUV Volvo XC90, ktoré sa predstaví už na budúci rok. Aj keď v o čosi menšom formáte.
debata

Volvo zatiaľ zverejnilo len tri fotografie pripravovanej štúdie. Evidentné však je, že aj XC Coupé naznačuje štylistický jazyk novej generácie vozidiel švédskej značky avizovaný po prvýkrát štúdiou Coupé Concept. Kým dizajn kupé má však k podobe sériového modelu predsa len ešte ďaleko, crossover XC Coupé je s realitou spojený pravdepodobne oveľa viac.

XC Coupé Concept bude mať len jeden pár dverí,... Foto: Volvo
Volvo XC Coupé Concept XC Coupé Concept bude mať len jeden pár dverí, čo je jasným avízom, že Volvo si brúsi zuby na megaúspešný Range Rover Evoque.

Mohol by totiž predznamenať blízku podobu najväčšej budúcoročnej novinky Volva – modelu XC90. Aj keď v menšom formáte a len s dvojicou dverí. XC Coupé je totiž kompaktný crossover, ktorý by si mohol zasúťažiť s niektorými prémiovými modelmi tejto triedy, najmä s Range Roverom Evoque. Za dizajnom stojí aj tentoraz nový šéfdizajnér Volva, Thomas Ingenlath, ktorý svojho času šéfoval dizajnu českej Škody. Jeho ambíciou je dodať Volvám viac štýlu.

Zadnej časti dominujú svetlá vytiahnuté až do... Foto: Volvo
Volvo XC Coupé Concept Zadnej časti dominujú svetlá vytiahnuté až do stĺpikov a koncovky výfuku integrované do nárazníka.

Koncept XC Coupé je postavený na novej podlahovej platforme SPA (Scalabe Product Architecture), vyvinutou pre zástavbu plug-in hybridnej technológie s použitím výlučne 4-valcových motorov a technológie autonómneho riadenia. Coupé Concept aj XC Coupé Concept deklarujú univerzálnosť jej využitia. Stane sa totiž základom všetkých budúcich Volv.

O tom, čo skrýva XC Coupé pod kapotou, sa však dozvieme viac až počas detroitskej premiéry, ktorá prebehne presne 13. januára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #crossover #Volvo #autosalón Detroit 2014 #XC Coupé Concept
Články podľa značiek