Hyundai i20. Poznáme interiér a skicu trojdverovej verzie

Pred mesiacom sa Hyundai pochválil prvými snímkami a informáciami o novej generácii modelu i20. Dnes pridáva do zoznamu fotografie interiéru, ale aj skicu športovejšie ladenej verzie s trojdverovou karosériou.

04.09.2014 12:00
debata (2)
Nová generácia i20 bude o 40 mm dlhšia ( 4 035... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Nová generácia i20 bude o 40 mm dlhšia ( 4 035 mm). Rázvor náprav vzrastie o 45 mm. Aj vďaka tomu má novinka ponúknuť rekordné priestorové pomery v interiéri.

O vývoj nového mestského hatchbacu Hyundai i20 sa postaralo európske centrum automobilky v nemeckom Russelsheime. Preto neprekvapujú jeho európske črty ani to, že ním kórejská automobilka mieri najmä k európskym zákazníkom. Najzaujímavejším prvkom je nepochybne zatmavený zadný stĺpik. Exteriér je už však dávno známy, a tak sa pozrime do interiéru, kde Hyundai sľubuje rekordné priestorové pomery.

Zaujímavým prvkom dizajnu exteriéru je čierny... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Zaujímavým prvkom dizajnu exteriéru je čierny lakovaný zadný stĺpik.

Formát na to určite má. Veď medzigeneračne narástol o 40 mm na konečných 4 035 mm, čo z neho urobí jedného z najdlhších predstaviteľov triedy. Len na porovnanie, nová Fabia bude o 43 mm kratšia. A prírastok 45 milimetrov nájdeme aj na rázvore náprav s veľkorysou hodnotou 2 570 mm. Z toho až 1 892 mm pripadá práve na interiér, čo je podľa Hyundaiu rekord. Prední cestujúci navyše dostanú o 33 mm vyššiu priestorovú rezervu nad hlavou (1 038 mm) a o 15 mm viac miesta v šírke pliec.

Interiér využije vo veľkej miere mäkčené... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Interiér využije vo veľkej miere mäkčené plasty. K luxusným prvkom bude patriť cúvacia kamera či vyhrievaný volant.

Podobne zadní cestujúci môžu počítať s komfortnejšími priestorovými pomermi. A štedrý bude Hyundai i20 aj pod zadným vekom, kde ukrýva 326 litrov pre batožiny. Len o štyri menej ako nová Fabia. To znamená nárast o 31 litrov. Po sklopení operadiel zadných sedadiel sa celkový využiteľný objem zvýši na 1 042 litrov pričom vznikne úplne vodorovná podlaha. Pocit priestoru znásobí príplatkové panoramatické strešné okno, ktoré možno vyklopiť alebo otvoriť. Pokrok cítiť aj v dizajne a kvalite spracovania interiéru.

Po prvýkrát predstaví Hyundai v i20 veľkoplošnú... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Po prvýkrát predstaví Hyundai v i20 veľkoplošnú panoramatickú strechu.

Vo veľkej miere totiž i20 využije mäkčené plasty TPO (Thermal Plastic Olefin), ktoré preň boli doteraz veľkou neznámou. Nájdeme ich na palubnej doske či výplniach dverí. K hodnotnejšiemu výzoru dopomáha dvojfarebné ladenie interiéru. Efektným prvkom je natočenie stredovej konzoly smerom na vodiča. K luxusnej výbave môžeme pripočítať integrovanú cúvaciu kameru, vnútorné LED osvetlenie, vyhrievaný volant, odmrazovanie čelného okna, sledovanie jazdy v jazdnom pruhu či 7-palcový displej navigácie.

Pod zadným vekom ponúkne nový Hyundai i20... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Pod zadným vekom ponúkne nový Hyundai i20 rekordne veľký kufor s objemom až 326 litrov. Bude teda ťažkým súperom aj novú Škodu Fabia. Tá má len o štyri litre viac.

Informácie o motoroch si Kórejci aj naďalej nechávajú sami pre seba. Pravdepodobne ich však uvoľnia ešte pred svetovou premiérou v Paríži. Každopádne nepôjde o revolúciu. Očakávajú sa len inovované atmosférické 4-valce s objemom 1,2 (63 kW) alebo 1,4 litra (66 kW). V pláne je nepochybne aj známy dieselový 3-valec 1,1 CRDi (55 kW) a výkonnejší dieselový 4-valec 1,4 CRDi (66 kW). Na trhu by sa mal Hyundai i20 objaviť ešte koncom roka. Na jar bude nasledovať trojdverový športový variant i20 Coupé. Jeho dizajn prezrádza zatiaľ iba jediná skica.

Trojdverová verzia bude nasledovať až na jar... Foto: Hyundai
Hyundai i20 Trojdverová verzia bude nasledovať až na jar budúceho roka. Predstavu o nej si môžeme urobiť na základe prvej oficiálnej skice. Z nej by mal neskôr vzniknúť aj ostrý hothatch s prívlastkom N.
Hyundai i20
Hyundai i20
+15Hyundai i20

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #autosalón Paríž 2014 #Hyundai i20
Články podľa značiek