Seat Toledo: Španielsky Rapid dostane full-LED svetlá. Čo Škoda?

Na rok 2015 si Seat pripravil malú modernizáciu praktického liftbacku Toledo, ktorý je dvojčaťom Škody Rapid. Asi najväčším prekvapením bude ponuka kompletných full-LED svetiel. Škoda Rapid si bude musieť vystačiť so xenónmi.

13.10.2014 16:00
Seat Toledo - full-LED Foto:
Praktické Toledo sa bude môcť od budúceho roka pochváliť prednými full-LED reflektormi. To je v jeho kategórii čosi nevídané.
debata (10)

S LED svetlami už má Seat skúsenosti. Veď jeho Leon patril medzi prvé autá nižšej strednej triedy vyzbrojené touto technológiou. Nehovoríme pritom o denných LED svetlách, ale o full-LED reflektoroch využívajúcich výlučne LED diódy. Prekvapením je, že sa ich rozhodol nasadiť aj do cenovo orientovaného liftbacku Toledo. Ten schádza z výrobných liniek v Českej republike so sesterskou Škodou Rapid.

V Tolede sa už raz full-LED reflektory vlastne... Foto: Seat
Seat Toledo - full-LED V Tolede sa už raz full-LED reflektory vlastne predstavili. Bolo to v štúdii Ginebra z roku 2012, ktorá predchádzala sériovej verzii tohto liftbacku.

Pochopiteľne, nepôjde o sériové príslušenstvo, ale o výbavu za príplatok. I tak je to v časoch, keď nie sú kompletné LED svetlá samozrejmosťou ani pri omnoho drahších modeloch, a to dokonca ani prémiových značiek, veľké nóvum. LED diódy budú plniť funkciu denných, stretávacích aj diaľkových svetiel. Ich cena však nie je známa. V o triedu väčšom Leone za ne zaplatíte 1 030 eur. To by však mohlo byť na cenovo orientovaný model dosť veľa.

V každom prípade sa tak Toledo v porovnaní s Rapidom dostane do technologického vedenia, aspoň čo sa týka osvetľovacej techniky. Rapid má totiž v ponuke len jednoduchšie xenónové svetlá bez automatickej regulácie sklonu. A podobne je to vzadu. Toledo totiž využíva drahšie delené svetlá, navyše s novou grafikou, kým Rapid len svetlá, ktoré nezasahujú do zadných výklopných dverí. Okrem full-LED svetiel dostane Toledo 2015 do vienka aj nové čalúnenie a nový volant.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Rapid #Seat #Seat Toledo
Články podľa značiek