Dva milióny áut PSA podvádzalo s emisiami. Tvrdí francúzska tlač

Skupine PSA, ktorá zastrešuje značky Citroën, Peugeot, DS a čoskoro Opel, hrozí astronomická pokuta päť miliárd eur. Dôvodom sú nezrovnalosti v deklarovaných a skutočných emisiách áut s naftovým motorom.

08.09.2017 15:45
PSA - meranie spotreby Foto:
Podľa francúzskych médií pustil koncern PSA na trh milióny áut, ktoré podvádzali pri testoch emisií.
debata (1)

Francúzsky denník Le Monde napísal, že softvérom, ktorý umožňoval podvádzať pri testoch emisií naftových áut bolo vybavených takmer dva milióny vozidiel značiek Peugeot a Citroën. K tomuto záveru došiel podľa Le Monde francúzsky úrad pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľov. Hovorca PSA v reakcii na správu podľa agentúry Reuters zopakoval, že firma odmieta, že by používala podvodný softvér pre testy emisií.

Vyšetrovanie automobilky bolo spustené už začiatkom apríla. Le Monde uviedol, že firme hrozí pokuta päť miliárd eur. Skupina PSA nie je jedinou z automobiliek vo Francúzsku, ktorá je podozrivá z podvodov s testami emisií. Francúzske úrady vyšetrujú tiež taliansko-americký koncern FCA (Fiat Chrysler Automobiles), nemecký koncern Volkswagen a francúzsku automobilku Renault. V čase fúzie PSA s automobilkou Opel by mohla mať pokuta pohybujúca sa v miliardách eur nedozerné následky na hospodárenie spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Peugeot #PSA
Články podľa značiek