Bajkalskú ulicu v Bratislave uzavrú

Doprava v hlavnom meste bude od pondelka do konca prázdnin komplikovanejšia. Obmedzenia súvisia s výstavbou rýchlostnej cesty R7. Bajkalská ulica v blízkosti Prístavného mosta, kde sa má rýchlostná cesta R7 začínať, bude v smere do Dunajskej Lužnej úplne uzatvorená.

20.07.2018 15:21
debata (6)
Vodiči budú uzatvorený úsek obchádzať cez... Foto: Obchvat Nula
Uzávera Bajkalskej ulice v Bratislave Vodiči budú uzatvorený úsek obchádzať cez kruhový objazd pod Prístavným mostom.

"Úplná uzávierka Bajkalskej (medzi nadjazdom a zjazdom na rondel), smer Podunajské Biskupice z dôvodu preložky kanalizácie a výstavby spodnej stavby mosta. Doprava bude vedená po nadjazde na rondel a zjazde z rondelu, v smere na Podunajské Biskupice,“ informuje koncesionár projektu D4/R7 Obchvat Nula, ktorý je zodpovedný za výstavbu a 30-ročnú prevádzku diaľnice D4 spolu s časťou rýchlostnej cesty R7 od Holíc po Bratislavu.

V praxi to znamená, že autá, ktoré smerujú po Bajkalskej ulici smerom von z mesta, neprejdú priamo popod diaľnicu D1 a kruhový objazd nachádzajúci sa pod ňou. Vozidlá budú musieť použiť začiatok výjazdu na Prístavný most, z ktorého sa takmer hneď odpoja smerom na kruhový objazd pod Prístavným mostom. Rad automobilov smerujúcich na kruhový objazd, ktoré dávajú prednosť ostatným vozidlám z neho a diaľnice bude pravdepodobne čiastočne blokovať výjazd na Prístavný most.

Čas jazdy vodičov, ktorí využívajú Slovnaftskú ulici pre výjazd z mesta smerom na Dunajskú Lužnú, sa predĺži. Časť vodičov zamieri na Ulicu svornosti na ceste prvej triedy I/63. Na tej sa však vytvárajú v špičke dopravné kolóny aj bez obmedzení na Bajkalskej ulici.

"Zároveň bude v rovnakom čase prebiehať uzávierka (ľavý jazdný pruh) na Bajkalskej ulici (medzi nadjazdom a zjazdom na rondel) v smere Centrum,“ informuje konzorcium Obchvat Nula. Doprava teda nebude plynulá ani v opačnom smere pod Prístavným mostom pri uzatvorenom úseku. Koncesionár tvrdí, že termín do 23. júla do 3. septembra je orientačný a môže sa zmeniť.

Prázdninovú dopravu v hlavnom meste komplikujú práce v blízkosti Mlynských nív. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal koncom júna uviedol, že po prázdninách má dôjsť k uzatvoreniu zjazdu z Prístavného mosta smerom na Bajkalskú ulicu. Spolu s poprázdninovým zvýšením počtu áut v meste to môže vyvolať kolaps.

Koncesionár Obchvat Nula v blízkosti Bratislavy dokopy stavia 59,1 kilometra diaľnic a rýchlostných ciest. Štát za ne celkovo za 30 rokov zaplatí 1,9 miliardy eur. Rýchlostná cesta R7 od Holíc až po Bratislavu mala byť pôvodne hotová koncom roka 2019. Po diaľnici D4 mali prvé vozidlá jazdiť o rok neskôr. Zdá sa, že výstavba je v omeškaní, no v koncesnej zmluve nie je okrem odovzdania stavby žiadny míľnik. Štát má tak sťažené možnosti, ako koncesionára prinútiť zvýšiť tempo výstavby.

Počas tohtoročnej jari prebiehala rozsiahla rekonštrukcia Bajkalskej ulice od Prístavného mosta až po križovatku s Trnavskou cestou. Na ulici sa vytvárali v celom širšom centre rozsiahle dopravné kolóny. Ide o jednu z najdôležitejších vnútromestských tepien.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #doprava #dopravné zápchy #dopravné kolóny #rýchlostná cesta R7 #Bajkalská
Články podľa značiek