Takto sa dnes zrútil most na Taiwane. Pozrite si dramatické video

Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most postavili v roku 1998 nad prístavom v rybárskej dedine Nan-fan-kao. Dnes ráno jeho konštrukcia skolabovala práve v čase keď po ňom prechádzala cisterna s naftou.

01.10.2019 18:30
debata (1)
Most dlhý 140 metrov otvorili v roku 1998.... Foto: Youtube
Taiwan - kolabs mosta Most dlhý 140 metrov otvorili v roku 1998. Stavba nahradila starší most, ktorý bol nižší, takže pod ním nemohli preplávať väčšie rybárske lode.

Pád súvisí pravdepodobne s tajfúnom Mitag, ktorý sa prehnal oblasťou len pár hodín pred zrútením konštrukcie. Prírodný živel dosahoval rýchlosť až 162 kilometrov za hodinu a presúval sa smerom na sever rýchlosťou 27 km/h. Samotný tajfún spôsobil zranenie 12 ľuďom, prerušil dodávky elektrickej energie do viac ako 66 000 domácností a vyžiadal si zrušenie viac ako 150 letov. Ďalšie obete pribudli práve v súvislosti s ranným kolapsom mosta.

Agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady informovala, že zranenia utrpelo najmenej 12 ľudí vrátane šiestich Filipíncov, troch Indonézanov a taiwanského vodiča cisternového vozidla. Šesť osôb bolo zranených vážne, píše agentúra Reuters. Do pátrania po nezvestných sa zapojili potápači, taiwanské námorníctvo a námorná pechota. Poškodené boli tri rybárske člny a dve vozidlá. „Záchrana životov je pre nás prioritou,“ povedal taiwanský premiér Su Čen-čchang. Záchranári stále pátrajú po šiestich nezvestných osobách, ktoré môžu byť uviaznuté v jednom z poškodených člnov.

Príčina nešťastia nebola bezprostredne známa, informovala agentúra AFP. Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most otvorili v roku 1998 nad prístavom v rybárskej dedine Nan-fan-kao nachádzajúcej sa na pobreží Tichého oceánu. Stavba nahradila starší most, ktorý bol nižší, takže pod ním nemohli preplávať väčšie rybárske lode. K tragédii došlo len približne necelých štrnásť mesiacov po zrútení mosta v talianskom severozápadnom prístavnom meste Janov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Most #pád mosta
Články podľa značiek