Dráma na Považí. Kamión preletel križovatku v plnej rýchlosti

Šofér (61) nezvládol riadenie a narazil do protizábranovej bariéry z diaľnice D1 na rýchlostnú cestu R6. Následne prešiel na starú hlavnú cestu, kde narazil na svah pri ceste.

25.11.2019 12:02
debata (11)

VIDEO: Pozrite si, ako sa kamión v Beluši rútil na svah pri ceste. Zdroj: Odťahovka Púchov

Video

Udalosť sa odohrala štvrtok 21. novembra po siedmej hodine v obci Beluša okres Púchov. Na zásah boli vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Púchova s jedným zásahovým vozidlom.

Po príchode hasičov na ohlásené miesto bol vykonaný prieskum so zistením, že havarovaný kamión sa nachádza čiastočne prevrátený na boku, pričom z poškodenej nádrže vozidla vytieklo väčšie množstvo prevádzkových kvapalín. Prístup k druhej nádrži nebol možný vzhľadom na polohu vozidla po dopravnej nehode. Pri udalosti sa zranil vodič kamióna, ktorý sa nachádzal mimo postihnutého vozidla.

Zasahujúci hasiči poskytli zranenému vodičovi predlekársku prvú pomoc a následne ho transportovali do sanitky ZZS. Vodič nezvládol riadenie pravdepodobne zo zdravotných príčin. Súčasne na havarovanom vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a miesto úniku PHM posypali absorpčnou látkou.

Pri dychovej skúške nebol u vodiča zistený alkohol. Kamión bol okolo druhej hodiny popoludní odtiahnutý. Prípad sa vyšetruje.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #kamión #Beluša #kamionista
Články podľa značiek