Hazard na diaľnici v Bratislave, nervy praskli aj vodičovi MHD

Vodičom čoraz viac praskajú nervy z nekonečných kolón v Bratislave, ktorá túžobne čaká na nový obchvat. Polícia upozornila na rozmáhajúci sa fenomén jazdy po odstavnom pruhu. Vodiči riskujú nehodu či zablokovanie záchranných zložiek. Polícia dokonca pristihla vodiča autobusu MHD, ako zneužíva odstavný pruh na to, aby sa vyhol kolóne.

29.11.2019 11:31
debata (34)

VIDEO: Nebezpečná jazda na krajnici diaľnice počas kolón sa rozmáha. Krajnicu zneužívajú osobné autá, motorky a dokonca aj vodič autobusu mestskej hromadnej dopravy. Pozrite si autentické video.

Video

„Na krajnicu smie vodič motorového vozidla vojsť len pri zastavení a státí alebo pri obchádzaní a vyhýbaní sa prekážke cestnej premávky, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť. V prípade ak porušíte tieto pravidlá tak ako vodiči vo videu, hrozí vám, bez ohľadu na kategóriu vozidla, pokuta až do výšky 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo do 2 rokov,“ upozorňuje Polícia SR.

Na Slovensku je už viac ako tri milióny vozidiel a ich počet sa za posledných desať rokov zvýšil takmer o polovicu! Kapacita ciest tomu nezodpovedá. Do Bratislavy navyše dochádzajú za prácou státisíce ľudí z celého Slovenska. Mesto stále nemá parkovaciu politiku a chýbajú tiež odstavné parkoviská na okraji mesta a rýchle linky z nich do centra Bratislavy.

Nový obchvat Bratislavy zrejme v roku 2020 hotový nebude. Na jar budúceho roka má byť otvorená aspoň časť južnej rýchlostnej cesty R7 od Dunajskej Stredy, ktorou sa však autá dostanú len rýchlejšie do Bratislavy a bez D4 sa doprava v hlavnom meste len ešte viac nárazovo zahustí.

Podľa aktuálne platných lehôt v koncesnej zmluve na výstavbu a prevádzku úsekov D4 a rýchlostnej cesty R7 (spolu 59 kilometrov) by mali časti D4 od križovatky Ketelec (prepojenie D4/R7) po Raču a R7 od Ketelca po Holice (pri Dunajskej Strede) odovzdať do prevádzky v apríli 2020. Zvyšné časti D4 Bratislava, Jarovce – Ketelec a R7 Bratislava, Prievoz – Ketelec by mali byť hotové v októbri 2020.

Zhotoviteľ výstavby zatiaľ potvrdil, že na jar budúceho roka dokončí v miernom predstihu len dva úseky R7 medzi Holicami a Ketelcom v dĺžke takmer 26 kilometrov. K očakávaným termínom dokončenia ostatných časti úsekov R7 a D4 sa nevyjadril, predpokladá sa však, že oproti harmonogramu môžu viac alebo menej meškať.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #diaľnica D1 #odstavný pruh
Články podľa značiek