Chaos pod Prístavným mostom. Výjazdu z Bajkalskej sa vyhnite

V Bratislave platí nové obmedzenie. Z Bajkalskej ulice sa na diaľnicu D1 v smere na Petržalku nedostanete. Výjazd je až do nedele uzatvorený kvôli prestavbe križovatky Prievoz. Napriek tomu, že konzorcium Obchvat Nula o uzávere informovalo, mnoho vodičov ostalo v pondelok zaskočených. Z Bajkalskej ulice museli odbočiť na ulicu Mlynské nivy, z ktorej sa dostali na Plynárenskú a Prístavnú ulicu. Uzávera potrvá do nedele 23. februára. Pozrite sa, ako to pod Prístavným mostom vyzeralo v pondelok.

17.02.2020 17:00
debata
Video

Vodiči smerujúci zo širšieho centra do mestskej časti Petržalka by mali na prejazd cez Dunaj zvoliť Most Apollo. Pre vodičov, ktorí sa chcú dostať na diaľnicu D1 a pokračovať smerom na západ, platí odporúčanie, aby sa na diaľnicu dostali prostredníctvom výjazdu z Gagarinovej ulice. Odstávka vyťaženého výjazdu na diaľnicu je naplánovaná počas jarných prázdnin, keď sa v uliciach hlavného mesta očakáva menej áut.

Obmedzenia začali platiť už počas uplynulého víkendu. Smerové tabule od soboty vodičov upozorňovali na to, že odbočiť z Bajkalskej ulice na diaľnicu D1 nie je možné. Vodiči aj napriek tomu ešte v nedeľu večer výjazd používali. Zlom prišiel v pondelok ráno, odkedy na nájazdovú rampu nie je možné odbočiť.

Okrem novej uzávery sa z Bajkalskej ulice obojsmerne nedá pripojiť na diaľnicu D1 smerom do Trnavy. Zjazd z Prístavného mosta smerom na Bajkalskú ulicu je čiastočne uzavretý. V budúcnosti má dôjsť k jeho celkovej uzávere, ktorá spôsobí dopravné komplikácie najmä počas ranných dopravných špičiek. Koncesionár v auguste minulého roka sprejazdnil nové vetvy smerom na Slovnaftskú ulicu zo smerov Trnava a Petržalka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #diaľnica D1 #kolóny #Prístavný most #uzávera #Bajkalská
Články podľa značiek