Konečne. Rúška si teraz kúpite aj na AS Nivy. Automat funguje 20 hodín denne!

Autobusoví dopravcovia požadujú od cestujúcich povinnosť nosiť rúška. A keďže sú nedostatkovým tovarom, viacerí s tým mali problémy. Situáciu zlepší nový rúškomat, ktorý je už v prevádzke na bratislavskej autobusovej stanici Nivy.

16.04.2020 16:00
debata
Nový rúškomat na bratislavskej autobusovej... Foto: Pravda
Rúškomat - Bratislava AS Nivy Nový rúškomat na bratislavskej autobusovej stanici Nivy je prístupný denne od 4. hodiny ráno do polnoci. A to sedem dní v týždni.

Na Slovensku pribudol ďalší automat na rúška. Nachádza sa na bratislavskej autobusovej stanici (AS) Nivy. „Sme veľmi radi, že sa nám s naším dodávateľom automatov na AS Nivy podarilo v krátkom čase inštalovať jeden z prvých rúškomatov na Slovensku,“ povedal Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines. „Aktuálne podmienky a pravidlá cestovania našimi autobusmi sa výrazne zmenili, a preto sa ich snažíme aj takto zjednodušiť našim cestujúcim,“ dodal. „Sortiment automatu je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély,“ informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

VIDEO: Automat na rúška v hale bratislavskej autobusovej stanice

Bavlnené rúška sú k dispozícii za jednotnú cenu 3,50 eura. Rúškomat sa nachádza vo vnútorných priestoroch stanice, dá sa k nemu dostať od 4. hodiny ráno do polnoci, teda 20 hodín denne. Práve vtedy je AS Nivy prístupná verejnosti. Rúškomaty sa nachádzajú aj v podchode na Trnavskom mýte a ďalšie v Kežmarku, kde prerobili automat na sladkosti, ale aj v Žiari nad Hronom či v Prievidzi. Postupne by mali pribudnúť na ďalších miestach v Bratislave, Košiciach a Žiline. Najmä v lekárňach. A to tak, aby boli prístupné aj mimo prevádzkových ho­dín.

Pripomeňme, že linky prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji v súčasnosti premávajú podľa sobotňajšieho cestovného poriadku s pridanými spojmi na najvyťaženejších trasách. Cestujúci sú povinní nosiť ochranné rúška, prípadne si zakrývať nos a ústa šatkou, aby sa znížilo možné šírenie infekcie v uzavretom priestore autobusu. Do autobusu je možný nástup iba zadnými dverami pričom cestujúci nemôžu obsadzovať prvých osem miest v prednej časti vozidla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #autobusová doprava #Ruska #koronavírus
Články podľa značiek