Pozor: Takúto ‘naháňačku‘ v Bratislave ste ešte nevideli

Vodič si pravdepodobne zmýli diaľnicu s pristávacou dráhou a ulice hlavného mesta s pretekárskym okruhom. Príslušníci „kobry“ neverili vlastným očiam.

27.04.2020 18:00
debata (13)
Vodič sa najprv tváril, že reaguje na znamenie... Foto: Polcia Slovenskej republiky
Polícia - naháňačka v Bratislave Vodič sa najprv tváril, že reaguje na znamenie polície, ktorá mu namerala vysokú rýchlosť. Nakoniec sa však rozhodol pre priam šialený útek.

V piatok popoludní (24. apríla) namerali policajti vodičovi osobného auta na diaľnici smerom do Bratislavy pri Čataji rýchlosť 175 km/h. Štandardným spôsobom mu dali znamenie, aby ich nasledoval na bezpečné miesto, kde by jeho priestupok vyriešili. Najprv ich nasledoval, a keď už boli pri zvodidlách, dupol na plyn a vyrazil ako opreteky. Od tohto momentu už nič neprebiehalo štandardným spôsobom.

Video

Vodič si myslel, že policajtom unikne, netušil však, že sú to diaľniční policajti z „Kobry“, špeciálne trénovaní na zvládnutie náročných jázd. Keď ho dobehli, snažil sa ich vytlačiť. Tí sa za neho zaradili, nechceli, aby došlo k nehode či ohrozeniu ďalších účastníkov na ceste. Keď sa však dostal pred nich, zrazu začal brzdiť, zdalo sa, že chce spôsobiť nehodu, aby mohol policajtom ujsť. To sa však dostali účastníci tejto naháňačky do Bratislavy, kde vodič ešte viac dupol na plyn. Radar ukázal viac ako 200 km/h.

Policajti preto kontaktovali operačné stredisko a žiadali posily, nechceli, aby vodič niekoho zrazil, či nebodaj pri takej rýchlosti usmrtil. Na križovatke sa „driftom“ prešmykol do protismeru a pokračoval v jazde. Tieto stopy pomohli policajtom prenasledovať ho, stratil sa im však pri Ružinovskej nemocnici, keď sa strmhlav vrhol do parku. Počkali ho na konci ulice, kde sa zrazu rútil oproti nim. Chvíľu to vyzeralo na čelnú zrážku. Nakoniec ale vodič strhol volant a narazil do stojaceho taxíka. Náraz bol taký silný, že vozidlo taxislužby odhodil do ďalšieho auta.

Následne cestný pirát vyskočil z auta a pokúsil sa o útek po vlastných. Policajti mu však boli v pätách, spacifikovali ho a nasadili mu putá. Pre podozrenie z prechovávania drog privolali na miesto vyšetrovateľa, ktorý si prípad prevzal.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #naháňačka
Články podľa značiek