Nórski ‘Pat a Mat‘: Zrážka kamióna s vlakom bola brutálna!

Toto je čierna mora každého vodiča, ale aj rušňovodiča. V Nórsku sa však naplnila. Kamión uviazol na železničnom priecestí. Zrážke nebolo možné zabrániť. Aspoň nie s posádkou, ktorá reagovala absolútne iracionálne. Asi ako postavičky z animovaného českého seriálu.

12.05.2020 16:20
debata (6)
V takejto situácii by sa nechcel ocitnúť naozaj... Foto: Youtube
Nórsko - zrážka s vlakom V takejto situácii by sa nechcel ocitnúť naozaj nikto. Kolízia bola neodvratná.

Na juhu Nórska došlo k dramatickej nehode. Ťahač s návesom, na ktorom bola umiestnená jachta, sa dostal do prekérnej situácie. Po vjazde na železničné priecestie medzi obcami Skien a Porsgrunn sa podvozkom zasekol kvôli prevýšeniu práve v tej najnevhodnejšej polohe. Posádka sa podľa videa z kamery oprotiidúceho vozidla snažila privolať pomoc alebo aspoň oznámiť, čo sa stalo. Lenže bolo už neskoro. Začala blikať červená signalizácia – ako jasné znamenie, že po koľajach sa blíži vlak.

Ak by posádka kamióna využila celý čas na to, aby sa rozbehla popri trati a pokúsila sa vlak varovať v čo najväčšej vzdialenosti aspoň mávaním rúk, možno mohli byť následky oveľa menej dramatické. No nestalo sa. Obaja aktéri sa správali dosť iracionálne. Jeden držal telefón v ruke a druhý sa bezmocne prechádzal okolo súpravy, dokonca prešiel dvakrát cez koľaje bez toho, aby mal výhľad na trať! Akoby vôbec nečakal, že by mohlo dôjsť ku kolízii. Lenže došlo a ešte ak tomu akej!

Po pár sekundách od spustenia výstražných svetiel vrazil do kamióna plnou rýchlosťou osobný vlak. Súpravu doslova roztrhal na dva kusy. Náraz bol taký silný, že sa vykoľajil aj samotný vlak. Rušňovodič stihol pred kolíziou iba zatrúbiť. Čas na zabránenie nehode určite nemal. Našťastie, posádka kamióna neutrpela žiadne zranenie a vraj ani cestujúci. Z dôvodu opatrení proti šíreniu koronavírusu sa vo vlaku nachádzalo len sedem ľudí, z toho traja zamestnanci železníc.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Nórsko #priecestie #dopravná nehoda #kamión #železničné priecestie
Články podľa značiek