Aj toto natočili slovenskí vodiči! Stačilo pár dní

Chcete, aby bol na slovenských cestách konečne poriadok? Môžete prispieť aj vy. Záznamy z palubných kamier poslúžia ako dôkazový materiál. Ale nezabudnite, treba k nim výpoveď.

28.05.2020 18:00
debata
Záznamy z palubných kamier sú relevantným... Foto: Polícia Slovenskej republiky
Polícia - záznamy z kamier Záznamy z palubných kamier sú relevantným dôkazom pri riešení dopravných priestupkov. Samotné však nestačia.

Boj s arogantnými vodičmi je nekonečným príbehom. Dokazuje to aj nový zostrih z palubných kamier vodičov, ktorý zverejnila polícia na Facebooku. Jazda na červenú, blokovanie jazdného prúdu, prejazd cez plnú čiaru, alkohol za volantom, zneužitie záchranárskej uličky – to všetko je bežná realita slovenských ciest. Ak vám to „lezie na nervy“, prispieť k poriadku môžete aj vy. Polícia pripomína, že takéto záznamy dopravných priestupkov môžu vodiči poskytnúť polícii. A tá môže aj na základe nich previnilca potrestať. Nezabudnite ale na to, že k záznamu je potrebná výpoveď.

Video
Polícia na sociálnej sieti doslova píše „Pamätajte, ak máte na autokamere zachytený dopravný priestupok, zoberte ho a choďte na políciu.“ Hovorkyňa Prezídia policajného zboru k tomu dodáva: „Vo všeobecnosti platí zásada, že za dôkaz môže byť použité čokoľvek, čo môže prispieť k náležitému objasneniu veci, ale za podmienky, že bol dôkaz získaný zákonným spôsobom. Platí to aj o záznamoch z palubnej kamery. Dôležité však je, aby to nebolo anonymne. Každý prípad je následne potrebné skúmať individuálne. Všetky dôkazy vyhodnotí správny orgán.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #dopravné nehody #palubné kamery
Články podľa značiek