Búrka poškodila úsek na rozostavanej D4/R7

Búrka poškodila úsek na stavbe nultého bratislavského obchvatu, potvrdilo to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. O vyjadrenie k stavu tohto úseku už rezort požiadal koncesionára stavby D4/R7. Geotechnika z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) zároveň ministerstvo požiadalo o posudok. Na základe ich odpovedí podnikne ďalšie kroky.

16.06.2020 16:36
debata (20)

MDV zároveň podotklo, že za stavbu zodpovedá až do jej kolaudácie zhotoviteľ. V prípade PPP projektu obchvatu Bratislavy sa bude o jej technický stav starať koncesionár ešte 30 rokov od odovzdania.

TASR má k dispozícii dve videá, ktoré majú dokumentovať zosuvy pôdy po nedeľnej (14. 6.) búrke. Na poškodený násyp v rámci budovanej D4 pri bratislavských Jarovciach upozornil na sociálnej sieti aj petržalský miestny poslanec Miroslav Dragun. „Príde jedna búrka a nový obchvat sa začína rozpadávať,“ okomentoval poslanec video, ktoré zverejnil. Vidno na ňom zosuvy na násype.

Jarovce v nedeľu zastihla silná búrka. Portál imeteo.sk informoval, že tu spadlo až 115,6 mm zrážok. „To je akoby sa vylialo 110 litrov vody na meter štvorcový pôdy,“ spresnil portál. V Jarovciach boli po búrke zaplavené ulice, pivnice i záhrady.

TASR požiadala o vyjadrenie aj hlavného zhotoviteľa projektu, spoločnosť D4R7 Construction.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #obchvat #D4/R7
Články podľa značiek