Zázrak: Z tohto ‘šrotu‘ vyviazli dvaja živí ľudia. Vodič vystúpil sám!

V pondelok sa stala na Pražskom okruhu dramatická dopravná nehoda. Toyota Corolla ostala zakliesnená medzi dvoma nákladnými vozidlami. Jej dvojčlenná posádka môže hovoriť doslova o zázraku. Ani jeden z cestujúcich neprišiel o život. Vodič dokonca zo zdemolovanej Toyoty vystúpil po vlastných nohách.

20.06.2020 16:00
debata (5)
Ťažko tomu uveriť, ale pri tejto dopravnej... Foto: tydenikpolicie.cz
Toyota Corolla - havária Praha Ťažko tomu uveriť, ale pri tejto dopravnej nehode, kde sa v stotine sekundy zmenila novučičká Toyota Corolla na vrak, nik nezahynul.
Nehoda sa stala pred nájazdom na Novopackú ulicu na pražskom okruhu. Zrazili sa pri nej dve nákladné vozidlá a nová Toyota Corolla. Najviac si to odniesla práve posádka osobného auta, ktoré ostalo zakliesnené medzi nákladným autom a kamiónom. Pomoc privolal na miesto automatický systém núdzového volania eCall, inštalovaný v Toyote. Posádku zachraňovali hasiči, policajti aj zdravotnícky vrtuľník. A mali čo robiť.

Je to priam neuveriteľné, ale z totálne zdemolovanej Corolly dokázal vodič vystúpiť sám. Spolujazdkyňu museli záchranári vyslobodzovať 40 minút. Potrebovali na to rozrezať zdevastovaný skelet karosérie a dokonca nadvihnúť jedno z nákladných vozidiel. Žena bola prepravená leteckou záchrannou službou do nemocnice. Tam skončil aj vodič, ktorého k lekárom odviezla pozemná záchranná jednotka.

Nehodu spôsobil vodič kamióna, ktorý si... Foto: tydenikpolicie.cz
Toyota Corolla - havária Praha Nehodu spôsobil vodič kamióna, ktorý si nevšimol stojacu kolónu. Vo vysokej rýchlosti narazil do zadnej časti Toyoty Corolla a vtlačil ju pod nárazník nákladného auta pred ňou.
Čo sa vlastne stalo? Po zverejnení nehody na webe tydenikpolicie.cz sa diskutéri pustili do vodiča Toyoty. Dnes ale vieme, že nehodu nespôsobil. So svojou spolujazdkyňou bol jej obeťou. Stál v kolóne, ktorú si nevšimol vodič kamióna a vo vysokej rýchlosti narazil do stojaceho osobného auta. Toyotu doslova vtlačil pod nákladiak, ktorý stál pred ňou. Vodičovi kamióna hrozia za trestný čin ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti dva roky nepodmienečne.
Toyota Corolla - havária Praha
Toyota Corolla - havária Praha
+3Toyota Corolla - havária Praha

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #dopravná nehoda #eCall
Články podľa značiek