Absurdné: Vodička Focusu prekročila rýchlosť o 633 km/h! Polícia na tom trvá

Talianskej vodičke hrozí obrovská pokuta za nedodržanie maximálnej povolenej rýchlosti. Radar jej totiž nameral tempo, ktoré nezvládne ani najrýchlejšie auto planéty – Bugatti Chiron. Polícia to však myslí vážne.

21.07.2020 18:00
debata (13)
Viete, že Ford Focus je najrýchlejšie auto... Foto: Ford
Ford Focus - 2015 Viete, že Ford Focus je najrýchlejšie auto planéty? Platí to minimálne v talianskom meste Affagna.

Pôvabné talianske mestečko Affagna v provincii Anacona je dejiskom kuriózneho policajného prípadu. Nič netušiacej vodičke prišlo totiž domov oznámenie, že v úseku, kde je povolená „maximálka“ 70 km/h, išla so svojím Fordom Focus rýchlosťou 703 km/h! Zároveň ju muži zákona vyzvali, aby zaplatila pokutu 855 eur. Potrestaná mala byť aj odobratím desiatich trestných bodov.

Pochopiteľne, motoristka to brala ako chybu policajného radaru, a tak sa domnievala, že pokutu platiť nebude. Dosiahnuť totiž rýchlosť, akou premávajú dopravné lietadlá kdesi 10 km nad zemou, nie je s Fordom Focus fyzikálne možné, a vlastne ani žiadnym iným autom. Rekord medzi vozidlami schválenými pre bežnú cestnú premávku drží Bugatti Chiron Super Sport 300+, ktoré ako prvé prekonalo hranicu 500 km/h. O to väčšie prekvapenie zažila vodička, keď miestna polícia odmietla jej sťažnosť a trvala na zaplatení pokuty.

Hovorca výboru pre dodržiavanie pravidiel cestnej premávky Giovanni Strologo, na ktorého sa obrátila, jej najprv odporučil, aby pokutu uhradila a potom sa odvolala, čo motoristka odmietla. Až neskôr, keď prípad na sociálnych sieťach vyvolal pobúrenie, majiteľke Fordu odporučil, aby trest neakceptovala, ale naopak, dožadovala sa finančnej kompenzácie.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #povolená rýchlosť #maximálna povolená rýchlosť #pokuty Ford Focus
Články podľa značiek